Acasă Actualitate Vremea se va răci semnificativ. Cod galben privind intensificări ale vântului, până...

Vremea se va răci semnificativ. Cod galben privind intensificări ale vântului, până duminică seara

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până duminică seara, în aproape toate judeţele ţării. Vântul va atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră şi, în sud-est, de 70-80 de kilometri pe oră. La munte, rafalele de vânt vor fi şi mai puternice, putând depăşi 100 de kilometri pe oră. Totodată, vremea se va răci semnificativ, începând din jumătatea nordică a ţării. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă duminică, între orele 10.00 şi 23.00.

”În intervalul menţionat, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est şi sud, apoi şi în centru şi vest, cu viteze de 55…65 km/h şi local peste 70 …80 km/h îndeosebi în sud-estul ţării. La munte vor fi rafale de 80…90 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h”, a transmis ANM.

Codul galben vizează aproape toate judeţele, excepţie făcând Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi parţial Suceava, Mureş şi Harghita.

Potrivit sursei citate, vremea se va răci semnificativ, duminică în jumătatea nordică a ţării, iar luni şi în rest. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile vor fi uşor negative în nordul şi centrul teritoriului şi se va produce brumă.

Comentarii

comentarii