Acasă Cultura WARBOY, cel mai nou film semnat de Marian Crișan, va putea fi...

WARBOY, cel mai nou film semnat de Marian Crișan, va putea fi văzut în premieră națională la Timișoara pe 18 octombrie la Cinema Victoria

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 18 octombrie, de la ora 20:30, spectatorii timișoreni au ocazia să vadă WARBOY la Cinema Victoria, în prima proiecție cu public din țară. Mai mult, aceștia îi vor putea întâlni pe regizorul Marian Crișan și pe actorii din rolurile principale – Daniel Bâliș și Reginald Ammons – și vor putea discuta cu aceștia după film.

„WARBOY este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit <un film de război> sau <film pentru copii>, ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran.” mărturisește regizorul.

Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean sunt actorii ce joacă în WARBOY – cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului cunoscut deja publicului larg pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută.

Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica filmului este semnată de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan, sunetul de Alin Zăbrăuțeanu, Alexandru Dumitru și Mihai Bogos, iar afișul este desenat de Alex Tamba.

WARBOY este realizat cu sprijinul CNC România, CNC Republica Moldova, Cinema City, Happy Cinema, în colaborare cu Televiziunea Română și este o producție Rova Film, în coproducție cu Chainsaw Europe, Forest Film și Parmis ce va putea fi văzută în cinematografele din țară din 17 noiembrie 2023.

Comentarii

comentarii