Acasă Economic Wipro Technologies se extinde în Timişoara, prin închirierea a 4.500 mp în...

Wipro Technologies se extinde în Timişoara, prin închirierea a 4.500 mp în City Business Centre

1466
DISTRIBUIȚI

Compania Wipro Technologies România, filiala locală a Wipro, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing şi software la nivel mondial va demara activitatea în Timişoara la mijlocul lunii ianuarie 2010.
„Suntem în România din anul 2006 şi am evaluat mai multe locaţii pentru o eventuală extindere atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional", a declarat Vivek Bakshi, preşedintele Wipro România. În final, şi într-un context complex, am decis extinderea în Timişoara, unde am reuşit să găsim toate condiţiile necesare planului nostru de dezvoltare la nivel european: vorbitori de limbi străine care deţin competenţele tehnice necesare dezvoltării centrului nostru şi nu în ultimul rând spaţiul ideal în care să ne desfăşurăm şi chiar extinde activitatea, a adăugat oficialul Wipro România.
Wipro a confirmat închirierea a aproximativ 4.500 mp spaţii de birouri în City Business Center Timişoara (CBC), închiriere intermediată de către compania de consultanţă imobiliara Jones Lang LaSalle, agent co-exclusiv de închirierie al centrului de afaceri din Piaţa 700, Timişoara. Wipro va ocupa o mare parte din Clădirea C, în fază de construcţie şi cu termen de finalizare în T4/2010, iar spaţiul de birouri închiriat va fi finalizat şi adaptat cerinţelor chiriaşului.
Lori Collin, Senior Consultant în departamentul de închirieri spaţii birouri şi responsabilă de închirierea centrului de afaceri a comentat: „În ciuda unor condiţii dificile de piaţă, City Business Center este un centru de afaceri care atrage cu uşurinţă companiile multinaţionale care îşi extind operaţiunile la nivel naţional. Au fost evaluate mai multe locaţii în ţară, dar CBC Timişoara a oferit cele mai competitive condiţii financiare şi fără îndoiala este unul dintre puţinele proiecte imobiliare care să corespundă cerinţelor solicitate de către companiile multinaţionale. Tranzacţia a fost, deşi complexă, un real success pentru ambele părţi, dezvoltatorul ansamblului CBC, ModaTim Investment asigurând un chiriaş de valoare, iar Wipro găsind flexibilitatea, posibilitatea extinderii şi spaţii de birouri la standarde internaţionale. Contractul de închiriere se va derula pe o perioadă de 10 ani, pentru o chirie medie de 13 Euro/mp/lună”.
Ovidiu Şandor, CEO al ModaTim Investment, consideră că „evoluţiile şi discuţiile din ultimele luni ale lui 2009 indică faptul că o serie de multinaţionale intenţionează în perioada următoare Wipro Technologies se extinde în Timişoara, prin închirierea a 4.500 mp în City Business Centre să relocheze o serie de activităţi, precum servicii IT, de proiectare, product development sau financiare, către ţări unde există o resursă umană bine calificată şi cunoscătoare a mai multor limbi străine, dar unde costurile sunt mai mici decât în locaţiile unde se desfăşoară acum aceste activităţi. România în general şi oraşe precum Timişoara în special, vor beneficia de acest trend. City Business Centre îşi propune să ofere unor astfel de firme toate condiţiile necesare desfăşurării acestor activităţi în mod dinamic, flexibil şi la un cost rezonabil.”
City Business Centre, va oferi aproximativ 34.000 spaţii de birouri Clasa A la standarde internaţionale precum şi aproximativ 8.000 mp pentru activităţi de retail şi servicii, şi va fi dezvoltat în 5 faze Fiecare clădire oferă aproximativ 8,000 mp dispuşi pe parter, mezanin şi 6 etaje, împreună cu un etaj subteran dedicat spaţiilor de parcare. În prezent sunt finalizate şi 100% închiriate primele 2 clădiri, clădirea III fiind în fază avansată de construcţie. Majoritatea chiriaşilor sunt companii multinaţionale precum: Alcatel-Lucent, IBM, Vodafone, PwC, Deloitte, Microsoft, UniCredit Tiriac Bank, Ardaf, ProTV, Nestor&Nestor, Carpatair.
ModaTim Investment S.A. este o firmă înfiinţată în 2005 de către producătorul de confecţii ModaTim S.A. şi este specializată în dezvoltări imobiliare. Proiectul City Business Centre este primul astfel de proiect în realizare.

Comentarii

comentarii