Acasă Cultura Word, la Park – un eveniment colateral Bienalei Art Enconters 2021 Timișoara

Word, la Park – un eveniment colateral Bienalei Art Enconters 2021 Timișoara

548
DISTRIBUIȚI

În cadrul Bienalei ART ENCOUNTERS 2021, evenimentul colateral al artistei vizuale Alina Cioara, curatoriată de Antigona Silvia Rogozea, este gazduit de galeria Park a Uniunii Artistilor Plastici din România, Filiala Timișoara, str. George Enescu, nr.1, în perioada 01-14.10.2021.

“Expoziția Alinei Cioară (n. Timișoara 1980, trăiește și lucrează la Timișoara/ București) este o continuare a practicii artistei în fenomenología cuvântului imagine. Paradigma în care operează artista se situează la limita dintre vizual-conceptual și neuroștiințe, prin interpretarea limbajului, atât cuvânt, cât și imagine, în decriptarea și (re)formularea realității.

Demersul artistic este, ca și în cazul expozițiilor anterioare, complex și reunește diverse etape distincte de creație artistică, continuând organic proiecte anterioare într-un storytelling imersiv: introducerea expoziției este constituită dintr-o lucrare de net art realizată în 2006, dar neprezentată public: un email cu textul Meet me beyond… trimis sub formă de invitație electronică, însoțit de o pictură cu macropuncte Braille cu textul Visual Art, ca document atașat.

Astfel, întâlnirea are loc dincolo de vizual. Cuprinsul expoziției conține capitolele Cuvinte robuste, Cuvinte fragile și Cuvinte nes(u)puse, care propun teme personale într-o stilizare interdisciplinară, cu transgresări în psihologia individuală. Ca particularitate, demersul artistic se adresează și persoanelor cu deficiențe vizuale, preocupare continuă în practica artistică a Alinei Cioară”, explică curator Antigona Silvia Rogozea.

 

Comentarii

comentarii