Acasă Actualitate World Press Photo a revenit la Timișoara. Cele mai spectaculoase fotografii din...

World Press Photo a revenit la Timișoara. Cele mai spectaculoase fotografii din lume, în fața Palatului Baroc

DISTRIBUIȚI

Expoziția anuală internațională World Press Photo a ajuns la cea de-a 66-a ediție, respectiv la a 12-a prezență in România, fiind prezentată publicului larg în centrele a nouă orașe din țară, itinerariul începând cu București, Timișoara, Sibiu, Constanța și Oradea.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume.

Evenimentul reprezintă o formulă itinerantă în întreaga lume, fiind expusă în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Expoziția de anul acesta de la Timișoara a fost montată în aer liber, în fața Palatului Baroc.

Cele 120 de fotografii surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii.

Cei patru câștigători globali au fost selectați din 24 de câștigători regionali, aleși din peste 60.000 de lucrări înscrise.

Premiul Fotografia anului: Bombardament aerian asupra spitalului de maternitate din Mariupol, realizată de Evgeniy Maloletka, Ucraina, Associated Press.

Premiul Reportajul anului: Prețul Păcii în Afganistan, realizat de Mads Nissen, Denmark, Politiken/Panos Pictures.

Premiul Proiect pe termen lung: Ape zbuciumate, realizat de Anush Babajanyan, Armenia, VII Photo/National Geographic Society.

Premiul Format Liber: Aici, ușile nu mă cunosc, proiect realizat de Mohamed Mahdy, Egypt.

Timp de câteva luni de zile, fotografiile vor fi expuse simultan până în 31 mai în București, Timișoara și Sibiu, apoi în perioada 3 iunie – 3 iulie în Constanța și Oradea, ca mai apoi să fie prezentate publicului în alte orașe importante din România.

Expoziția World Press Photo este adusă în România de Fundația Eidos și este finanțată de Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii