Peste 100 de copii care provin din familii sărace din Timişoara au ascultat, vineri seara, în Biserica Dacia Cetate din oraş, povestea lui Moş Nicolae spusă de preotul paroh Zaharia Pereş, după care au primit ghete noi şi dulciuri.
De această dată, cadouri au primit şi părinţii copiilor aflaţi în nevoie. Sunt familii cu mulţi copii, printre cei prezenţi fiind şi o minoră care va deveni mămică peste câteva zile.
“Continuăm tradiţia de a ajuta copiii nevoiaşi, dar şi familiile lor. La început de an şcolar le dăm ghiozdane complet echipate, Moş Nicolae vine cu ghete noi, de firmă străină, oferite prin grija sponsorilor, dar şi a bisericii. Paştile le aduc echipamente sportive, iar la intrarea în vacanţa mare le dăruim tricouri de firmă, de foarte bună calitate, dulciuri şi cărţi pentru lectura de peste vară. În timpul anului facem meditaţii gratuite cu ei la Matematică, Română şi Engleză şi am ajuns astfel să salvăm copiii de corigenţele de la Mate, obţinând chiar medii de nota 7. În felul acesta, suntem siguri că aceşti copii nu vor uita că în copilărie şi adolescenţă biserica le-a oferit bucurii pe care părinţii nu au avut posibilitatea să le ofere. Îşi vor aminti că prima pereche de ghete noi călduroase, de iarnă, că primul echipament nou de sport sau ghiozdanele noi le-au primit de la biserică. Copiii din parohia noastră ştiu deja că orice problemă au pot veni la preot şi primesc sprijinul necesar”, a declarat pentru AGERPRES protopopul Zaharia Pereş.
Copiii s-au bucurat de “poveştile din copilărie” spuse de părintele paroh, iar colindele s-au împletit cu bucuria încălţării noilor ghetuţe şi cu gustul ciocolatei.
Pachete de Moş Nicolae au primit de la Parohia Dacia şi copii din centre sociale din Timişoara.
“Tot ceea ce facem pentru alţii se scrie sus în ceruri, chiar dacă uneori nu avem timp să medităm asupra acestui lucru, de aceea dorim să îmbinăm partea cuvântului cu fapta, spre slava Lui Dumnezeu şi spre a fi o parohie rodnică şi dinamică în care se pot regăsi toţi cei ce ne calcă pragul. Nu este suficient să vorbim despre sfinţi, ci trebuie să le copiem modelul de viaţă şi implicare în societate, pentru că numai aşa vor vedea oamenii că sfinţii sunt exemple vii şi astăzi în lumea în care trăim, întrucât valorile virtuţilor nu se pierd, ci se transmit mai departe noilor generaţii”, a punctat preotul paroh Zaharia Pereş.
Acţiunea a avut binecuvântarea mitropolitului Ioan al Banatului.
Sursa: AGERPRES