
Activitățile au debutat la Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timișoara, cu proiectul recapitulativ „Minunile arată iubirea lui Dumnezeu și credința oamenilor”. În cadrul acestuia, elevii au valorificat fișele de lecturi religioase, în urma studierii principalelor evenimente din viața Mântuitorului Iisus Hristos și a minunilor săvârșite: Iisus în templu la 12 ani, Chemarea ucenicilor, Transformarea apei în vin, Pescuirea minunată, Potolirea furtunii, Vindecarea slăbănogului din Capernaum.
În cadrul orei de religie, elevii au lecturat timp de 10 minute din Sfânta Scriptură, conform programelor școlare în vigoare, pentru a-și dezvolta competențele de lectură religioasă și pentru a descoperi valori precum ascultarea de Dumnezeu, respectarea părinților și ajutorarea aproapelui. Sub coordonarea doamnei director, prof. Circu Camelia, în cadrul proiectului de lecturi religioase „SFÂNTA SCRIPTURĂ – IZVOR DE ÎNȚELEPCIUNE”, elevii și profesorii de religie de la Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” au desfășurat o serie de activități menite să evidențieze cunoașterea lui Dumnezeu prin iubire, valorificând temele din programele școlare.
Elevii clasei a V-a A au lecturat din Sfânta Scriptură și au prezentat moduri de manifestare a iubirii lui Dumnezeu în Vechiul Testament, față de Noe, Iosif, David și Moise. De asemenea, au învățat și exersat virtuți precum răbdarea, ascultarea, iertarea și smerenia.
Elevii claselor a VI-a C și D au realizat miniproiecte prin care au evidențiat iubirea lui Dumnezeu observată în natură, prin purtarea de grijă, răbdare și milă, dar și prin Jertfa Sa de pe cruce. Astfel, au învățat că Dumnezeu este iubire, iar iubirea presupune dăruire, atenție, timp, implicare și iertare. (prof. religie A. Mureșan)
La Școala Gimnazială Dudeștii Noi, sub coordonarea doamnei director, prof. Bănuți Emilia, proiectul „Caravana lecturii” a evidențiat caracterul interdisciplinar al activităților desfășurate. Elevii claselor V-VII (șase grupe) au realizat și prezentat machete sub îndrumarea profesorilor de Limba și literatura română, religie, istorie, geografie, biologie, matematică, fizică și chimie, pornind de la lecturarea unor texte literare și nonliterare, iar colegii lor mai mari din gimnaziu au organizat activități interactive pentru elevii din clasele primare, încurajând lectura într-un mod atractiv și accesibil. Prin valorificarea textului din Pilda fiului risipitor, elevii au realizat o machetă care să ilustreze această pildă, evidențiind învățăturile morale desprinse din ea.
Inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Liliana Buzatu, a fost invitată la activități și a subliniat valoarea lecturii în formarea caracterului și aprofundarea valorilor religios-morale, precum credința, dragostea, iertarea, bunătatea și generozitatea.