Acasă Actualitate XenoRobu a uitat că trăiește în Uniunea Europeană

XenoRobu a uitat că trăiește în Uniunea Europeană

3314
DISTRIBUIȚI

Cetățeanul, pretins european și liberal, Nicolae Robu a lansat un atac xenofob la adresa unui contracandidat. Folosind un limbaj demn de un extremist de stânga, primarul Timișoarei, orașul din care a început libertatea României, atacă pe Facebook. Pentru că a lipsit de la toate dezbaterile publice cu candidații la primărie. Uitând că trăiește în Uniunea Europeană, unde orice cetățean are dreptul să candideze la o funcție publică în orice localitate sau țară, Robu aruncă vorbe grele înspre Dominic Fritz, un german care se dovedește mai timișorean decât primarul născut la Bocsig.

”… cică a venit să ne salveze ca cetățean al unui alt stat, sfidându-ne nici măcar încercând să-și ia ca a doua cetățenie cetățenia română”, scrie Nicolae Robu. Și nu în ziarul Scânteia, ci pe Facebook. ”Nu faceți experiențe pe viața dv și a celor apropiați, cu aventurieri care își închipuie că România este o vacă numai bună de muls. Nu sunteți de acord cu mine că trebuie să fii foarte tupeist să vrei să ajungi într-o înaltă funcție publică într-o țară și tu să nu ai cetățenia acelei țări?!”, continuă Corneliu Vadim Robu.

Jenante vorbe de la un liberal, al cărui strămoși politici au murit în închisorile comuniste pentru ca asemenea vorbe să nu mai fie spune.

Și, în același text xenofob, Robu vorbește, cu tupeu, despre Spiritul Timișoarei. Spirit pe care mai că nu spune că la inventat. Că a apărut după ce a avut ideea organizării Festivalului Etniilor. Și, după ce vorbește de etniile care trăiesc în armonie la Timișoara, ”în respect al fiecăruia pentru celălalt”, (încă) primarul Robu nu uită să-i atace pe ”oamenii care nici nu știu ce înseamnă spiritul Timișoarei, netrăind aici, ci fiind parașutați aici, ca vectori ai unor grupuri de interese”.

Robu se referă, bineînțeles, la alte grupuri de interese decât ale sale, pentru că el a venit de la Bocsig la Timișoara cu trenul, neavând avion din care să fie parașutat.

Comentarii

comentarii