Acasă Eveniment Zborul tehnic efectuat de Carpatair s-a încheiat fără incidente

Zborul tehnic efectuat de Carpatair s-a încheiat fără incidente

624
DISTRIBUIȚI

Zborul tehnic efectuat cu aeronava Fokker 70 a companiei Carpatair şi-a încheiat cu succes misiunea pe aeroportul din Timişoara. Aeronava Carpatair a realizat astăzi verificări în două etape, efectuând zboruri pe ruta Bucureşti (Otopeni) – Timişoara şi retur,  cu scopul de a monitoriza gradul de poluare al atmosferei şi efectele eventuale asupra aeronavelor.
Prima etapă a fost zborul Bucureşti (Otopeni) –Timişoara, unde după aterizare s-au realizat primele examinări tehnice de tranzit. În urma acestora nu s-au constat depuneri de contaminanţi pe aeronavă şi motoare şi niciun fel de alte probleme. Ulterior, a fost efectuat cel de al doilea zbor, pe relaţia Timişoara – Bucureşti – Timişoara, echipajul raportând lipsa oricăror fenomene care să prezinte riscuri.
La acest moment aeronava Carpatair Fokker 70 se află la sol pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara, unde se efectuează verificări tehnice mai aprofundate. În continuare, se verifică parametrii înregistraţi de DFDR (Digital Flight Data Recorder), aşa-zisa cutie neagră a aeronavei, pentru constatări obiective asupra stării atmosferei, precum şi asupra datelor de funcţionare a motoarelor şi a sistemelor aeronavei pe timpul zborului test.
 

Comentarii

comentarii