Acasă Eveniment Zece cetăţeni străini din Tunisia şi Afganistan, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Zece cetăţeni străini din Tunisia şi Afganistan, depistaţi de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Tunisia şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfar, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Române. 

„În acest sfârşit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu pentru o societate comercială din Marea Britanie. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, solicitanţi de azil în ţară noastră”, potrivit sursei citate.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au observat, în zona adiacentă terminalului de marfă, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în ţară noastră.

Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean bulgar, care era încărcat cu seminţe de floarea soarelui pentru o societate din Austria. În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit  că aceştia sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 53 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, mai indică sursa menţionată.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii