Acasă Eveniment Zece persoane s-au autoevacuat dintr-o clădire din Piața Țepeș Vodă din Timișoara,...

Zece persoane s-au autoevacuat dintr-o clădire din Piața Țepeș Vodă din Timișoara, după ce una ar fi simțit un miros înțepător. Pompierii au stabilit că era o alarmă falsă

435
DISTRIBUIȚI

Luni, 24 mai, în jurul orei 09.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a fost solicitat să intervină în Piața Țepeș Vodă din Timișoara. O persoană a susținut că se simte un miros înțepător într-o clădire. La fața locului au ajuns un echipaj CBRN și o motocicletă de prim ajutor SMURD, însă, în urma măsurătorilor s-a stabilit că nu sunt înregistrate valori depășite privind prezența unor substanțe periculoase.

„Până la sosirea echipajelor la fața locului, apelantul a fost îndrumat de către colegii din dispecerat să ventileze încăperile și să evite folosirea întrerupătoarelor sau a altor surse de aprindere. La sosirea echipajelor la locul intervenției, în curtea imobilului erau autoevacuate 10 persoane. Din fericire, în urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN în 5 apartamente, în casa scării și în subsolul imobilului, nu au fost înregistrate valori depășite privind prezența unor substanțe periculoase”, transmite Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Timiș.

Pentru siguranță, s-au ventilat spațiile și urmează să se fie făcute și alte măsurători într-un apartament. O persoană a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la paramedicul care încadrează motocicleta SMURD.

UPDATE: Nici la măsurătorile ulterioare nu au fost depistate probleme, iar echipajele de pompieri militari s-au retras la bază, informează reprezentanții ISU Timiș, la ora 12.05.

Comentarii

comentarii