Acasă Eveniment Zece poliţişti de frontieră sunt cercetaţi prealabil pentru furtul de la Poliţia...

Zece poliţişti de frontieră sunt cercetaţi prealabil pentru furtul de la Poliţia de Frontieră Timiş

563
DISTRIBUIȚI

Zece poliţişti de frontieră din Timiş sunt cercetaţi prealabil, după ce, vineri, camera în care erau depozitate obiectele de contrabandă confiscate a fost spartă, a declarat, pentru NewsIn, şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, care presupune că furtul este o înscenare.
Potrivit şefului Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, din camera în care erau depozitate obiectele de contrabandă confiscate de către poliţiştii de frontieră au dispărut 23.360 de pachete de ţigări, 380 de parfumuri, 240 de ceasuri şi aproximativ 100 de litri de alcool.

 

CIteşte şi: Spargere la sediul Poliţiei de Frontieră Timiş
"Îmi este foarte greu să cred că o cantitate aşa mare ar putut fi furată într-o singură zi şi presupun că totul este o înscenare. Asta pentru că sediul Poliţiei de Frontieră Timiş este păzit. Mai mult, încă de săptămâna trecută am solicitat corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră verificări pe segmentul logistic al Poliţiei de Frontieră Timiş. Controlul început în ianuarie urma să se extindă, la începutul acestei săptămâni, şi pe segmentul logistic, iar săptămâna trecută, pe 26 februarie, a fost raportat furtul. Este o coincidenţă prea mare, care nu face decât să lase loc suspiciunilor", a declarat, pentru NewsIn, Ioan Buda.
Buda a precizat că zece ofiţeri şi agenţi din PF Timiş, responsabili pe segmentul logistic, dar şi cu paza instituţiei, sunt cercetaţi prealabil, urmând ca ulterior să fie luate măsurile ce se impun. Mai mult, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a precizat că există suspiciuni cu privire la alţi doi poliţişti de frontieră şi în funcţie de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri. Ancheta privind furtul este în derulare şi, paralel, au loc verificările pe segmentul logistic al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Dacă Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş a anunţat că 10 dintre poliţiştii care au fost la muncă în noaptea de joi spre vineri fac obiectul unei cercetări interne, colegii de la IPJ Timiş nu au până acum niciun suspect. „Până la această oră nici un poliţist nu este suspect şi nu este cercetat. Toţi cei care au fost la lucru vor fi audiaţi. Nici prejudiciul nu a fost încă stabilit şi nu putem da cifre referitoare la marfa dispărută”, spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.
Dacă la IPJ nu se (re)cunoaşte nuci un prejudiciu, la nivelul Poliţiei de Frontieră Timiş cifrele diferă sensibil faţă de cele făcute publice la Bucureşti. Astfel, conform Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş din depozitul de obiecte confiscate au dispărut 32.612 pachete cu ţigări netimbrate (aproximativ 65 baxuri), 219 parfumuri şi 354 ceasuri.
Lucian PAULESCU
Ovidiu MĂRĂSCU
 

Comentarii

comentarii