Acasă Eveniment Zeci de amenzi la spălătoriile auto şi vulcanizări

Zeci de amenzi la spălătoriile auto şi vulcanizări

DISTRIBUIȚI

O echipă mixtă de consilieri din cadrul Primăriei Timişoara a pornit, marţi, o acţiune de verificare a spălătoriilor auto şi vulcanizărilor din zonele de locuinţe. Asta după ce, în martie 2009, consilierii municipali au adoptat HCL nr. 102/2009 privind emiterea acordului pentru desfasurarea exercitiilor comerciale de tip spalatorie auto, schimbare cauciucuri, echilibrare roti si centre de diagnoza pentru masini pe raza Municipiului Timisoara. Hotărârea de consiliu se dorea a fi un regulament complex de funcţionare a societăţilor amintite mai sus, cuprinzând reguli privind publicitatea, mediul etc. Astfel, inspectori de la Direcţia de Mediu şi de la Serviciul Publicitate şi Comerţ din cadrul Primăriei Timişoara, au ieşit pe teren pentru a verifica existenţa autorizaţiilor necesare şi respectarea normelor impuse, la spălătorii şi vulcanizări din zonele de locuinţe. Nu la toate societăţiile au avut însă cu cine să discute. Pentru că în unele cazuri, angajaţii spălătoriei au fugit, iar în altele, firma era demult închisă. Au existat însă şi patroni foarte cooperanţi, care chiar dacă poate nu aveau absolut totul în regulă, se vedea clar că măcar se străduiesc să intre în legalitate. 

Au fugit, la vederea reprezentanţilor primăriei

La o spălătorie auto de pe strada Constantin cel Mare, toţi angajaţii au fugit la vederea inspectorilor de la primărie. Probabil se simţeau cu musca pe căciulă, acolo inspectorii depistând unele nereguli: panourile publicitare nu aveau autocolantul care să dovedească existenţa unei autorizaţii de amplasare, platforma destinată spălării maşinilor nu era complet închisă etc. Pentru acestea, societatea va fi amendată, urmând să se aplice şi o sancţiune între 2.000 şi 5.000 de lei pentru obstrucţionarea controlului, prin faptul că angajaţii au fugit fără să stea o secundă la discuţii cu reprezentanţii primăriei. Amenda va fi, probabil, aproape de maxim, ne-a declarat unul dintre inspectori, care ne-a explicat că tot ceea ce trebuiau să facă angajaţii era să le arate documentele de funcţionare şi cele de intrare în legalitate la capitolele unde nu se întruneau toate condiţiile.

Zeci de amenzi

Controlul tematic la spălătoriile auto şi vulcanizările din zonele de locuinţe a fost demarat din ultimele luni ale anului trecut, fiind deja vizitate aproximativ 50 de societăţi. Dintre acestea, la 26 s-au aplicat amenzi, cu o valoare totală de 28.000 de lei, fiind suspendată activitatea la 12 societăţi, iar în cazul a 11 firme, problemele au ajuns în instanţă. Controalele la spălătorii şi vulcanizări vor continua, până patronii acestora vor arăta că intenţionează să intre în legalitate. Până acum, cele mai frecvente nereguli au fost cele vizavi de spaţiul de lucru efectiv, pe platformă deschisă, şi zgomot, aparate neprofesionale, improvizaţii care produceau zgomot şi atrăgeau sesizări de la cetăţenii din zonele respective, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Comentarii

comentarii