Acasă Sănătate Zeci de arădeni se operează de cataractă la Spitalul Judeţean Arad

Zeci de arădeni se operează de cataractă la Spitalul Judeţean Arad

1329
DISTRIBUIȚI

Peste 20 de operații de cataractă sunt efectuate săptămânal în cadrul Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Operațiile de cataractă, cu folosirea lentilelor standard sunt gratuite pentru persoanele asigurate în cadrul Compartimentului Oftalmologie. „Cataracta este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni oftalmologice din județul Arad, iar dovadă stă faptul că 90% dintre intervențiile realizate de noi, în cadrul Compartimentului Oftalmologie sunt operații de cataractă ceea ce înseamnă aproximativ 20 de cazuri pe săptămână”, a declarat dr. Roxana Trînc, medic șef Compartiment Oftalmologie.

Arădenii diagnosticați cu cataractă, care vor să se opereze la Compartimentul de Oftalmologie din cadrul SCJU Arad au nevoie doar de o trimitere de la medicul de familie. „Dacă pacientul dorește să se opereze trebuie să efectueze o keratometrie și o biometrie, în urma căreia i se măsoară valoarea dioptrică a cristalinului artificial. Mai apoi se face o solicitare către Casa de Asigurări de Sănătate pentru lentila intraoculară artificială. Dacă pacientul dorește lentila standard, atunci aceasta este decontată integral de Casa de Asigurări de Sănătate. În cazul în care se dorește o altă lentilă, de calitate superioară, atunci, diferența de preț va fi suportată de pacient”, a explicat dr. Roxana Trînc, medic șef Compartiment Oftalmologie.

Doar anul trecut, Primăria Municipiului Arad a investit peste 130.000 de lei în aparatură pentru sala de operație, pentru intervențiile chirurgicale în cazul pacienților diagnosticați cu cataractă, pentru diagnosticarea glaucomului dar și pentru determinarea dioptriilor.

Comentarii

comentarii