Acasă Politica Zeci de aspiranți pentru candidaturile la alegerile locale şi naţionale la PNL...

Zeci de aspiranți pentru candidaturile la alegerile locale şi naţionale la PNL Timiş: 46 vor la CJT, iar 22 la Camera Deputaţilor

1580
DISTRIBUIȚI

Zeci de liberali timişeni sunt dornici să reprezinte partidul din funcţia de consilier judeţean sau deputat. Nu mai puţin de 46 de aspiranţi sunt la CJT, respectiv 22 pentru un loc la Camera Deputaţilor. Joi s-au închis listele pe care cei care se cred cu putere de reprezentativitate în filiala judeţeană a liberalilor îşi puteau exprima opţiunea pentru una dintre demnităţi.

Cum PNL merge excelent în sondaje, şi numărul celor care se aruncă îl lupta electorală e mare.

„Am avut joi termenul limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale şi naţionale, există un număr mare de membrii care aspiră la candidaturi. La funcţiile de primar avem candidaţi câţi sunt deja pe post. În alte unităţi teritoriale noi am făcut sondaje, unde e cazul, şi vom mai face în unele locuri. Cert e că PNL, ca partid mare, va avea candidaţi în toate unităţile administrativ teritoriale. Lista  va fi publică atunci când e oportun. Nu e fixată încă nici data alegerilor locale. La Consiliul Local Timişoara avem 29 de aspiranţi. Pentru Consiliul Judeţean Timiş avem trei candidaţi, la consiliul judeţean 46 de aspiranţi, pentru deputat 22 aspiranţi, la senator cinci. Termenul de depunere a fost joi. Puteau toţi colegii să se înscrie, a fost doar un simplu formular, pe care doritorii puneau doar  anumite bife. Respectăm ce am depus, nu se vor putea schimbat de la o candidatură la alta. Va fi un vot pentru toţi”, a mai subliniat Robu.

Chiar dacă nu a vrut să prezinte lista doritorilor, până la urmă liderul PNL Timiş, Nicolae Robu s-a înduplecat şi a „scăpat” numele celor de pe listă. Pentru toată lumea e clar un singur lucru, pe domnul Robu nu îl contracandidează nimeni în filială, în timp ce (cel puţin) două nume grele se luptă pentru şefia CJT.

„Doamna Gorghiu şi-a depus opţiunea să candideze pentru filiala din Timiş. La CJT şi-au exprimat dorinţa Alin Nica, Alin Popoviciu şi Ciprian Bogdan”, spune Robu.

Actuala etapă se încheie, urmează filtrul diferitelor structuri ale partidului.

„Noi propunem, conform statutului e nevoie de aprobare la Biroul Politic Judeţean Ce se aprobă merge la Colegiul Director Judeţean, apoi la Biroul Politic Naţional. Cei de acolo pot decide schimbările, asta nu înseamnă că e şi oportun să o facă”, a mai declarat Robu.

Cât despre aşteptări electorale, şeful PNL Timiş vrea să pară modest, dar speră la un rezultat mai bun la toate nivelurile, cu mai mulţi consilieri locali, primari, consilieri judeţeni, şefia CJT.

„Nu ne-am fixat target-uri. Vom fi sensibil mai sus ca acum patru ani. Şi la parlamentari la fel, după sondaje suntem numărul 1 la ora actuală. Ne dorim majoritate la consiliul local, la consiliul judeţean, să câştigăm funcţiile importante şi să creştem la reprezentarea parlamentară.

La funcţia de senator s-au depus la PNL Timiş cinci opţiuni: Alina Gorghiu, Marilen Pirtea, Claudiu Chira, Lucian Căldăraru şi Dan Sarmeş.

Iată cum arată lista doritorilor liberali la deputăţie: Sorin Arădean, Ben-Oni Ardelean, Lucian Avram, Maria Barna, Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu, Dan Diaconu, Vinu Giumanca, Ionuț Gaiță, Radu Lambrino, Daniela Mariș, Raul Pătrașcu, Marilen Pirtea, Marin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Elena Samoilă, Dan Sarmeș și Cosmin Șandru.

Comentarii

comentarii