Acasă Actualitate Zeci de câini, ținuți în condiții înfiorătoare, într-o fermă abandonată

Zeci de câini, ținuți în condiții înfiorătoare, într-o fermă abandonată

305
DISTRIBUIȚI

Câini ținuți în condiții mizere într-un așa zis adăpost din Arad. Zeci de animale au fost salvate de membri unei societăți de protecţie a animalelor dintr-o fermă unde erau lăsați să sufere de foame și de boli. Câinii au fost duși de voluntari în locuri unde pot fi îngrijiți corespunzător și urmează să fie dați spre adopție.

Peste 50 de câini erau ținuți închiși într-o fermă abandonată de lângă orașul arădean Pâncota. Au aflat de ei membrii unei asociații de protecție a animalelor care au cerut ajutorul poliției, la numărul unic de urgență 112. Mai mulți voluntari au venit însoțiți de oamenii legii și au reușit să elibereze animalele pe care le-au găsit în viață.

Ferma la care se aflau câinii este închiriată de o femeie, care nu deține autorizaţii sau documente necesare pentru astfel de activităţi.

Iasmina Moț, Asociatia First Hope Animal Rescue: ”Este vorba de o doamnă care desfășoară activitatea aceasta oribilă, în sensul că adună câini în mai multe locații, îi chinuie, vine la ei o dată pe săptămână aproximativ, îi ține înfometați, fără apă, în propriile fecale…”

Animalele au fost duse în adăposturi, unde vor fi tratate de medici veterinari. Toți câinii sunt foarte slăbiți, au răni și suferă de diverse boli de piele.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: ”Polițiștii arădeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de maltratare a animalelor, conform legii 205 din 2004”.

Polițiștii o anchetează acum pe femeie, care într-o primă fază a fost amendată cu 500 de lei. Voluntarii spun că aceasta ar ține câini în condiții improprii și în alte locații.

Comentarii

comentarii