Acasă Actualitate Zeci de cerbi, în goană nebună, în sunet de claxon. Fermierii din...

Zeci de cerbi, în goană nebună, în sunet de claxon. Fermierii din Timiș îi alungă, după ce s-au înmulţit fără număr: “Viaţă bună! Nu-s vânaţi, sex mult” – video

DISTRIBUIȚI

Imagini spectaculoase cu zeci de cerbi, surprinse de fermierii din Timiş. Pe filmare se vede cum turma o ia la goană pe terenul încă acoperit de iarbă, deşi a venit deja iarna. Animalele nu ar face parte dintr-o rezervaţie, crescând în libertate în zona respectivă. Fermierii au şi o explicaţie pentru numărul impresionant de cerbi: “Viaţă bună! Nu-s vânaţi, sex mult”.

O turmă de cerbi, alergând în galop în Timiş. Sunt imagini inedite, surprinse de fermierii români, în pragul iernii. Zeci de animale au pornit brusc într-o fugă nebună, speriate de un claxon. Se pare că aşa îi alungă fermierii, pentru a proteja culturile agricole. Asta mai ales pentru că animalele nu ar face parte dintr-o rezervaţie, crescând în libertate şi înmulţindu-se surprinzător de repede.

Numărul mare de cerbi e explicat de unul dintre fermieri prin “viaţa bună” dusă de animale în Timiş. “Viaţă bună! Nu-s vânaţi, sex mult”, spune acesta. Lipsa prădătorilor şi habitatul propice au făcut posibilă înmulţirea mamiferelor în această zonă a ţării noastre.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme. Anual, în primăvară, îşi pierd coarnele, ele crescând la loc până la sfârşitul verii, înaintea perioadei de împerechere.

Comentarii

comentarii