Acasă Eveniment Zeci de elevi din Reşiţa, la tabăra de vară de la Băile...

Zeci de elevi din Reşiţa, la tabăra de vară de la Băile Herculane

498
DISTRIBUIȚI

scoala de vara herculane iulie 2013Ca o alternativă plăcută de petrecere a zilelor de vacanţă într-un mediu constructiv şi în plină natură, în perioada 29 iulie – 2 august, elevi cu vârste între 10 şi 15 ani din Reşiţa, membri ai Centrului de tineret Reşiţa Montană, vor participa la prima ediţie a şcolii de vară „Credinţa altfel”. Evenimentul este organizat de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeşului.

Acţiunea are ca scop cunoaşterea si însuşirea de către participanţi a valorilor credinţei ortodoxe, printr-o altfel de abordare, care va da posibilitatea copiilor să-şi exprime liber sentimentele şi curiozităţile specifice vârstei. Activităţile de pe parcursul celor cinci zile vor fi structurate pe trei directii principale, în cadrul unui program zilnic, care va fi axat pe rugăciune, cunoaştere şi relaxare.

În primul rând, copiilor le vor fi prezentate, utilizând metode non-formale de învăţare, cele mai importante valori ale credinţei ortodoxe, în care un rol important îl vor avea prezentările interactive, concursurile şi lucrul în echipă.

Nu în ultimul rând, copiii vor lua parte la activităţi de relaxare şi divertisment oferite de staţiunea de pe malul Cernei, respectiv drumeţii, ştrandurile termale şi vizitarea unor obiective turistice din zonă.

Proiectul se derulează în colaborare cu Asociaţia cu caracter social şi cultural „Ioan Popasu” din Caransebeş şi cu Aşezământul monahal „Naşterea Maicii Domnului” din Băile Herculane.  

Comentarii

comentarii