Acasă Actualitate Zeci de elevi din Timiș, susținuți de Continental, vor învăța o meserie...

Zeci de elevi din Timiș, susținuți de Continental, vor învăța o meserie în sistem de învățământ profesional dual

DISTRIBUIȚI

Continental, companie tehnologică, se implică activ în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual. În județul Timiș, și în acest an școlar, compania este unul dintre partenerii Liceului Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara și îi ajută pe elevii care frecventează cursurile în sistem profesional dual să aplice noțiunile învățate în domeniul producției componentelor electronice, precum și în aria de cercetare și dezvoltare din industria auto.

“Meseriașii bine pregătiți, care sunt familiarizați cu exigențele industriei automotive, reprezintă un avantaj pentru orice companie care dorește performanță. Prin implicarea Continental în sistemul de învățământ profesional dual, investim în oameni, într-un sistem durabil și care aduce beneficii pentru toate părțile implicate în acest proces: elevi și părinți, companie, școală, comunitate. Oferim elevilor condițiile de a deprinde o meserie care pune viitorul în mișcare”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Timp de trei ani, tinerii vor pune bazele teoretice și practice în diferite specializări în care sunt căutați specialiști pe piața muncii: Electromecanic utilaje și instalații industriale, Electrician aparate și echipamente electrice și energetice și Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice. Pentru acest an școlar, 56 de elevi au fost repartizați în trei clase, câte una pentru fiecare specializare.

Fabrica de anvelope, centrul de cercetare și dezvoltare și fabrica de componente electronice din Timișoara sunt implicate în pregătirea practică a elevilor. Aceștia vor urma stagiile în cadrul companiei sub îndrumarea unor mentori care supraveghează parcursul tinerilor și îi ajută să se integreze în atmosfera unei companii internaționale.

Elevii din cadrul sistemului de învățământ profesional dual vor avea parte și de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 400 de lei – 200 de lei din partea statului și 200 de lei din partea companiei, masă asigurată, transport, precum și posibilitatea de a lucra în timpul verii în cadrul Continental. Iar la finalizarea studiilor, elevii pot continua în cadrul companiei ca angajați ai acesteia.

Din 2012, de la reluarea educației de tip profesional în România, peste 1500 de elevi au urmat cursurile Liceului Tehnologic Energetic “Ferdinand I” Timișoara la această formă de învățământ, iar aproximativ 80% dintre absolvenți s-au angajat după finalizarea studiilor și a stagiilor de practică în companii.

“Calificările în care îi formăm pe elevi au fost solicitate de-a lungul anilor de companiile partenere, în funcție de nevoile acestora, de cerințele de pe piața muncii. Suntem alături de părinți și elevi și, în același timp, creăm o legătură durabilă între aceștia și mediul economic pentru că ne dorim ca pe viitor să dezvoltăm un adevărat centru de formare profesională, cu mai mulți elevi și mai multe companii interesate de această formă de creștere și educare a tinerilor meseriași” a declarat Luminița Filip, director al Liceului Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I”.

Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la nivel național și la Colegiul Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. De asemenea, compania a sprijinit în același fel Liceul

Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu, prin colaborarea cu Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic. Din 2012 și până în prezent, sute de elevi au fost formați în cadrul companiei, au învățat o meserie și au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental.

Comentarii

comentarii