Acasă Economic Zeci de firme din Arad au beneficiat de amânări pentru plata datoriilor...

Zeci de firme din Arad au beneficiat de amânări pentru plata datoriilor către stat

427
DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad a anunţat, joi, că aproximativ 50 de agenţi economici au primit aviz favorabil pentru a beneficia de amânarea la plată pentru datorii de aproape 11 milioane de lei.
Purtătorul de cuvânt al DGFP Arad, Călin Arusti, a precizat că amânarea la plată poate fi cerută de contribuabili, prin cerere, pentru obligaţiile fiscale datorate şi neachitate în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii. „Actualele prevederi privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale au fost legiferate în contextul crizei economico-financiare din România, care a afectat mediul de afaceri, generând diminuarea lichidităţilor operatorilor economici, creşterea ratei şomajului, precum şi creşterea riscului privind imposibilitatea asigurării nivelului de lichidităţi necesare operatorilor economici în vederea derulării activităţii curente. Un număr de 46 de agenţi economici din judeţul Arad au primit aviz favorabil pentru a beneficia de amânarea la plată pentru datorii de 10.923.900 de lei”, a declarat Călin Arusti.
Conform DGFP Arad, în cererea de amânare la plată, contribuabilii vor indica perioada pentru care se solicită amânarea la plată, care nu poate fi mai mare de 6 luni. Pentru a beneficia de amânarea la plată a obligaţiilor fiscale, contribuabilii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. Cererea contribuabilului se depune la organul fiscal competent şi se soluţionează de acesta, prin decizie, în termen de maximum 15 zile de la data depunerii cererii.

Comentarii

comentarii