Acasă Administraţie Zeci de garaje din Girocului, demolate după insistențele consilierei locale Roxana Iliescu

Zeci de garaje din Girocului, demolate după insistențele consilierei locale Roxana Iliescu

DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilieră locală în Timișoara din partea PRO România, a insistat, în ultimele luni, pentru demolarea mai multor garaje de pe strada Martir Elena Nicoară. Marți, 27 iulie, în fața celor 26 de garaje vizate au sosit și primele utilaje. Consiliera locală vrea să demonstreze astfel că și politicienii din opoziție pot avea un cuvânt de spus și că vorba „nu am ce face” este mai mult o scuză inclusiv pentru cei de la putere.

Din câte transmite Roxana Iliescu într-o postare pe rețelele de socializare, pentru a debloca inițiativa care stagnase timp de trei ani a fost nevoie de alte șase luni de insistențe. În aceste șase luni, consiliera locală s-a întâlnit cu directorii celor două direcții de patrimoniu, cu șefa Biroului Garaje, dar și cu ambii viceprimari ai Timișoarei. A mai fost nevoie de câteva interpelări pe subiect la începutul mandatului actualului Consiliu Local Timișoara, dar și de bunăvoința unui timișorean care locuiește în zonă, Gheorghe Bodeanu, care și-a folosit propriile pârghii și a pus la dispoziția Roxanei Iliescu o informații relevante pe subiect.

 

Între primărie și proprietarii care au refuzat să elibereze garajele exista și un litigiu în instanță. Iliescu a consultat, împreună cu funcționarii din Direcția Juridică și din Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, hotărârile instanțelor și a ajuns la o concluzie oarecum surprinzătoare: „În opinia mea, încă din vara anului trecut, de la comunicarea Sentinței Civile definitive, primăria putea să intervină și să demoleze garajele”,

Penultimul pas a fost executarea silită a celor care nu s-au conformat cu eliberarea terenului pe care și-au ridicat garajele.  Într-un final, situația s-a rezolvat cu mai multe telefoane către Colterm, societatea contractată în vederea demolării garajelor, pentru a grăbi efectuarea devizului de lucrări.

Roxana Iliescu vrea astfel să demonteze și un mit în politică. „Scriu toate acestea pentru a arăta că povestea aceea spusă de politicieni – «sunt in opoziție, nu am pârghii, nu pot să fac nimic» – e doar o scuză pentru a-și masca neputința. Nu-i mai credeți pe politicieni fie ei în opoziție, sau mai mult, la putere, când vă spun că nu se poate!”, explică aceasta în finalul postării sale.

Comentarii

comentarii