Acasă Actualitate Zeci de mii de lei în amenzi pentru buruienile necosite

Zeci de mii de lei în amenzi pentru buruienile necosite

826
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la Protecția Mediului au verificat, încă o dată, dacă proprietarii din Timișoara își întrețin terenurile deținute și le cosesc de buruieni, pentru a preveni apariția plantelor alergene. Cazuri în care acest lucru nu s-a întâmplat au fost semnalate în mai multe cartiere ale orașului, pe străzi precum Bdul L. Rebreanu, Calea Torontalului, Dimitrie Dinicu sau Mircea cel Bătrân. În ultimele două săptămâni, proprietarilor le-au fost acordate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare toală de 64.500 de lei.

Polițiștii locali efectuează acest tip de acțiuni pe timpul sezonului cald, pentru a-i determina, astfel, pe proprietari să ia măsurile necesare. Mai întâi se dau somații, apoi urmând și amenzi, sancțiunile pentru astfel de fapte fiind între 1500 și 2500 lei.

Întru-un comunicat, Poliția Locală Timișoara reamintește că „Potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă.”

Comentarii

comentarii