Acasă Eveniment Zeci de polițiști arădeni au ieșit azi în stradă într-o acțiune de...

Zeci de polițiști arădeni au ieșit azi în stradă într-o acțiune de proporții

DISTRIBUIȚI

Polițiștii arădeni au desfășurat astăzi pe raza municipiului Arad o acțiune în sistem integrat cu participarea polițiștilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, de la Serviciul Economic și a luptătorilor SAS, pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind comerțul cu fier vechi, legislația rutieră, normele legale privind domiciliul, reședința și actele de identitate, se sustrag urmăririi penale sau sunt căutate pentru audieri. În activitate au fost implicați 65 de polițiști și 24 de autoturisme.

Pe străzile Mărului și Sabinelor, precum și în cartierul Alfa au fost legitimate 121 de persoane. În prima jumătate a zilei, a fost constatată o infracțiune de contrabandă cu țigarete, fiind indisponibilizate 1.200 țigarete în Piața Mihai Viteazul. Polițiștii au aplicat în total 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.285 lei, dintre care 141 conform OUG 195/2002: 55 petnru viteză, 3 pentru neacordare prioritate pietoni, tot 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric și 72 pentru alte abateri (centură, utilizarea telefoanelor mobile etc.). Au fost reținute 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, fiind înregistrate cu aparatul radar două viteze de 103 km/h, în localitate.

Au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare de 9.000 de lei în Piața Mihai Viteazul și Piața Fortuna, pentru comercializarea de țigări netimbrate, fiind indisponibilizate 900 țigarete. A fost depistată o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Polițiștii au mai depistat 5 persoane din județul Sălaj, care transportau cu 5 autovehicule cantitatea de 7.400 kg fier vechi fără a deține acte de proveniență, având încărcătura în remorcă peste înălțimea legală admisă. Au fost sancționați conform OUG 195/2002 și Legea 12/1990, fiind confiscată toată cantitatea de fier transportată.

Activitățile polițiștilor continuă pe tot parcursul acestei zile.

Comentarii

comentarii