Acasă Actualitate Zeci de răniți în urma furtunii la spitalele din Timișoara. Medicii și...

Zeci de răniți în urma furtunii la spitalele din Timișoara. Medicii și asistentele au venit de acasă pentru a interveni

DISTRIBUIȚI

Doctorii de la spitalele din Timișoara s-au mobilizat pentru a interveni și a trata răniții care au avut de suferit de pe urma furtunii. Dacă la Spitalul Județean Timișoara au ajuns 41 de persoane, la Spitalul Municipal din Timișoara s-au prezentat 27 de persoane la Urgențe.

„Dintre aceste 41 de persoane, 13 au fost internate, în urma consultațiilor și diagnosticelor stabilite, în Spitalul Județean din Timișoara. Este vorba în primul rând de doi copii, un băiețel în vârstă de 10 ani cu traumatism cranio-cerebral, care imediat după internare a fost investigat și diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral și supus unei intervenții neurochirurgicale. Actualmente se află internat la ATI în stare stabilă, este urmărit, monitorizat și tratat în permanență de către colegii de la terapie intensivă și neurochirurgie. Un caz, din păcate grav, este al unei fetițe în vârstă de 11 ani care, de asemenea, s-a prezentat în urma unui traumatism suferit în timpul furtunii, care a fost, de asemenea, supusă investigațiilor și operată în regim de urgență, actualmente în stare gravă, internată pe terapie intensivă”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara Marius Craina.

Personalul de la Județean și Municipal s-a mobilizat, medici, asistente au venit de acasă pentru a interveni.

„Personalul s-a mobilizat, echipele au funcționat în condiții extrem de corecte din punct de vedere al procedurilor și regulamentelor medicale. Eu am ajuns la spital în jurul orei 16 și imediat cei din serviciul tehnic și administrativ au venit la spital pentru a înlătura urmele furtunii care a afectat și Spitalul Județean. Au fost mai multe panouri care au fost desprinse în timpul furtunii și, de asemenea, mai multe ornamente de la Oncogen”, a mai spus Marius Craina.

La Spitalul Municipal Timișaora s-au prezentat 27 de pacienți cu politraumatisme, patru au mai rămas internați, iar medicii și asistentele au venit de acasă pentru a trata pacienții.

„Vreau să le mulțumesc pentru că s-au mobilizat exemplar. Toti cei din spital au coborât la UPU, au venit medici, asistente, de acasă, să asigure asistența medicală. Echipa Enel ne-a ajutat, în momentul în care s-a luat curentul au fost câteva echipamente care nu erau legate la generator și de care aveam nevoie, iar cei de la Enel ne-au ajutat”, a spus Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Comentarii

comentarii