Acasă Administraţie Zgomotul de la terase face viaţa timişorenilor un infern. Garda de Mediu...

Zgomotul de la terase face viaţa timişorenilor un infern. Garda de Mediu Timiş vrea să dea „Stop muzica!” pe timp de noapte

575
DISTRIBUIȚI

zgomot noaptea

Din cauza zgomotului infernal, mai ales din timpul serilor şi al nopţilor, viaţa timişorenilor a devenit un coşmar, în această perioadă. În goana după bani şi după clienţi, proprietarii de cluburi, baruri şi terase calcă în picioare orice normă de conveţuire socială, sfidează bunul simţ şi liniştea cetăţenilor.

Organizează petreceri până dimineaţa în aer liber, dau muzica la maxim, iar clienţii ameţiţi de aburii alcoolului intensifică hărmălaia, ţipând şi chiuind din toţi plămânii, spre disperarea cetăţenilor care vor să se odihnească.

De exemplu, balamucul provocat de cluburile şi barurile din zona Spitalului Judeţean, de pe b-dul Vasile Pârvan şi cele de pe malurile Begăi tulbură jumătate din Timişoara. Cetăţenii s-au plâns la Garda de Mediu, iar inspectorii au intervenit şi au luat măsuri. Inspectorul-şef Mariana Lorintzi a declarat că Garda de Mediu şi Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Timiş au făcut măsurători în preajma teraselor şi s-a constatat că zgomotul este mare.

„Acum două săptămâni, am făcut măsurători de zgomot, cu agenţia. Din păcate, nu s-a putut stabili exact că poluarea fonică vine de la o terasă sau alta. Este greu de stabilit de unde vine cu exactitate, fiindcă gomotul se propagă. Garda de Mediu le-a impus să ia măsuri pentru a limita gălăgia să se propage, mai ales pe timp de noapte. În luna august, reluăm inspecţiile să constatăm ce au făcut pentru a reduce poluarea fonică. Dacă nu vor respecta legislaţia le vom da „Stop muzica!” de la o anumită oră în sus”, a declarat Lorintzi.

Mihai Cepeha, directorul APM Timiş, a subliniat că, într-adevăr, agenţia a făcut măsurători de zgomot la solicitarea cetăţenilor şi a gărzii de mediu.

Comentarii

comentarii