Acasă Monden/Lifestyle Zi neagră pentru timișoreanul Florin Călinescu: se împlinesc 5 ani de când...

Zi neagră pentru timișoreanul Florin Călinescu: se împlinesc 5 ani de când fiul său, Luca, s-a sinucis

1216
DISTRIBUIȚI

Florin CalinescuÎn urmă cu cinci ani, cu doar cinci zile înainte de ziua sa de naștere, îndrăgitul om de televiziune Florin Călinescu a primit o lovitură grea.

Luca, fiul său în vârstă de doar 24 de ani, și-a pus capăt zilelor la Praga, unde lucra la producţia unui scurtmetraj, în urma unei depresii cumplite.
Luca, fiul cel mic al lui Florin Călinescu s-a spânzurat în camera unui hotel din Praga, unde se afla pentru cel mai important proiect al său cinematografic. Tânărul, care avea 24 de ani și studiase cinematografia la ”John Moores University”, din Liverpool, suferea de depresie.
După ce au existat tot felul de presupuneri legate de moartea lui Luca, dintre care nu au lipsit consumul de droguri sau de alcool, autopsia medicilor a stabilit că Luca nu consumase droguri sau alcool înainte să se sinucidă.
Potrivit apropiaților, Luca Călinescu făcea tratament cu antidepresive. după ar fi căzut în depresie după moartea mamei lui. Din acel moment, băiatul, pe atunci în vârstă de 17 ani, a început să facă tratamente.
De atunci, el şi-a dedicat viaţa creşterii celor doi copii ai lui, pe care i-a trimis să studieze la Liverpool. Mergea la ei cu maşina, spunând că are rău de avion, însă apropiaţii lui susţin că îi era teamă să nu i se întâmple ceva în timpul zborului şi băieţii lui să nu rămână şi fără tată.
Călinescu mai are un fiu, Petru, băiatul cel mare al familiei, care are o carieră muzicală înfloritoare la Londra, unde a absolvit cu succes școala de muzică înființată de fostul component al trupei ”The Beatles”, Paul McCarntney.
Ana-Maria Călinescu, regretata soție a realizatorului TV și actorului Florin Călinescu, era o persoană peocupată de educația copiilor ei, pe care îi trata ca pe niște adulți.
Florin Călinescu și-a pierdut, în 10 ani, soţia, fiul şi părinţii
Nenorocirile din viaţa lui Florin Călinescu au început în anul 2005, când soţia s-a stins din viaţă. Bolnavă de cancer la gât, Ana Maria Călinescu a murit exact în ziua în care împlinea 47 de ani de viaţă şi 27 de la căsătorie. Actorul nu s-a dezlipit de trupul neînsufleţit al consoartei sale, depus la Cimitirul Cernica, timp de trei zile, nu a mâncat şi a dormit într-un microbuz aflat în incinta cimitirului unde urma să fie îngropată soţia sa.
Omul de televiziune s-a retras, o bună perioadă, din viaţa publică, iar când se zvonea că urmează să apară din nou pe sticlă s-au întâmplat alte nenorociri. Părinţii lui Florin Călinescu au încetat din viaţă, ambii răpuşi de cancer, la o distanţă de doar două luni.
Ultima tragedie din viaţa omului de televiziune a avut loc în anul 2012, când fiul său, Luca, s-a sinucis. Tânărul avea doar 24 de ani când a decis să-şi pună capăt zilelor, fiind, se pare, depresiv. Pe lângă Luca, Florin Călinescu a mai pierdut un copil. Este vorba despre o fetiţă care a decedat la cinci luni, cu mulţi ani în urmă, din cauza unei boli incurabile.
Abia la trei ani de la moartea lui Luca, Florin Călinescu a revenit în atenţia publicului după o lungă perioadă de absenţă. De atunci, acesta apare din nou la Pro TV, ca jurat la emisiunile Uite cine dansează și Românii au talent.
Sursa: libertatea.ro

 

Comentarii

comentarii