Acasă Cultura ZICI 2022 – Ziua Internațională a Cititului Împreună – în Timiș

ZICI 2022 – Ziua Internațională a Cititului Împreună – în Timiș

DISTRIBUIȚI

ZICI 2022 – Ziua Internațională a Cititului Împreună – este un eveniment de promovare și încurajare a educației și culturii, printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitați să participe toți copiii de vârstă preșcolară, dar și clase de elevi din clasele I – VIII.

La Școala gimnazială din Liebling Timiș, lecturile s-au derulat, miercuri, 2 februarie, între orele 9.30 –11.00, timp de jumătate de oră, fiecare: 9.30 – 10.00 preșcolari; 10.00 – 10.30, clasele I-IV;  10.30 – 11.00, ciclul gimnazial.

Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment  la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.

La Liebling a fost initiat de prof. Irina Goanţă.

Tema ediţiei a fost ”Povestea”

În 2022, ZICI a fost despre povești citite și povești împărtășite. Prin povești citite împreună este promovată lectura, iar prin povești împărtășite, care vin din experiența participanților, este dezvoltată exprimarea orală. Participanții au fost invitați să-și cunoască mai bine originile, familia și să împărtășească în grupul de poveste istorisiri adevărate.

Tema ediției din acest an a fost „Povestea”, astfel că au fost create toate premisele ca atât povestitorii, cât și audiența să se bucure de puterea poveștilor citite împreună.

Această zi reprezintă un prilej deosebit de a-i aduce împreună pe cei care iubesc cărțile și de a insufla dragostea pentru lectură celor care încă nu au descoperit puterea cititului. A citi împreună în această zi înseamnă că o carte bine aleasă este citită cu voce tare pentru mai mulți ascultători.

,,Când citești nu te plictisești, afli lucruri noi. Cititul se face în clasă sau acasă. Folosim manuale, cărți de lectură suplimentară recomandată de profesori sau lectura pe care ne-o recomandăm între noi. Citim totuși cărți tipărite dar este în creștere lectura în on-line, să ne bucurăm că citim impreună, să ne dăm cărți unii altora. Mai puțin dar se mai citește și pe sub bancă. Iată-i pe copiii de la Școala Gimnazială Liebling în misiune, azi, cu cartea în mână. Bună lectură până anul viitor!“, a declarat prof. Nicoleta Mărghitaș, fosta directoare a Școlii din Liebling Timiș.

 

Comentarii

comentarii