Acasă Actualitate Zilele Carierei 2020 de la UPT – bilanț: peste 2.000 de participanți,...

Zilele Carierei 2020 de la UPT – bilanț: peste 2.000 de participanți, în doua zile

792
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), a organizat, în 28 – 29 octombrie 2020, cea de-a XVII-a ediție a celui mai important târg de carieră din vestul țării – Zilele Carierei.

Manifestarea a fost dedicată studenților și absolvenților interesați de oportunitățile oferite de companii (stagii de practică, internship-uri, locuri de muncă part-time sau full-time). În aceeași măsură, acțiunea a avut ca scop întărirea parteneriatelor între mediul economic și Universitatea Politehnica Timișoara.

În cadrul conferințelor, prezentărilor și meselor rotunde organizate online, studenții au putut intra în direct cu reprezentanții companiilor pentru a afla care sunt noutățile, dar și cerințele companiilor și au putut aplica pentru ofertele de carieră în cadrul standurilor virtuale.

La finalul fiecărei conferințe a fost organizată câte o tombolă, premiul constând într-o tabletă.

Peste 2000 de participanți au fost înregistrați în cele două zile ale târgului de carieră. Numărul este mai redus decât la precedentele ediții, desfășurate fizic, la cantina UPT, dar, ținând cont de condițiile speciale în care s-a derulat, poate fi considerată o reușită.

Numărul companiilor, dar și ofertele acestora, au fost reduse față de edițiile anterioare, ținând cont de faptul că nu toate joburile sau ofertele de practică se pretează la mediul online. Pe de altă parte, studenții urmează, în această perioadă, cursurile online, de acasă, astfel încât prezentarea online a oportunităților de carieră a fost mai mult decât benefică. Este de apreciat, de asemenea, faptul că și companiile și-au adaptat variantele de joburi sau de practică la noile realități impuse de pandemie, prin transferarea acestora în mediul online -a exlicat Lucian Ronkov, purtator de cuvânt UPT.

Comentarii

comentarii