Acasă Cultura Zilele Culturale Maghiare, la Timișoara, timp de patru zile, în patru locuri....

Zilele Culturale Maghiare, la Timișoara, timp de patru zile, în patru locuri. Condiții de acces!

262
DISTRIBUIȚI

Timp de patru, în perioada 23 și 26 septembrie, vor avea loc Zilele Culturale Maghiare 2021, manifestare organizată de Asociația Bastion cu scopul promovării culturii maghiare și a multiculturalității.

Ampla manifestare se va desfășura în Piața Victoriei, Piața Libertății, Teatrul Maghiar și la Facultatea de Muzică și Teatru.

Gala de deschidere va însemna o frumoasă ceremonie religioasă ecumenică, discursuri de întâmpinare, dar și un spectacol – Gala De Operetă, Teatrul Din Veszprém, joi, 23 septembrie, la ora 18:00, la Opera Națională Română din Timișoara.

Această călătorie muzicală, care ne prezintă bijuterii de operetă, promite o adevărată delectare pentru iubitorii acestui gen. Artiștii Teatrului „Petőfi” din Veszprém vor interpreta cele mai mari creații de operetă în cadrul acestei Gale, melodii ușoare, dragoste și umor, cu un acompaniament muzical de excepție.

De asemenea, în perioada desfășurării evenimentului va fi amplasat un punct gastronomic în parcarea Modex, de unde vor putea fi servite mâncăruri tradiționale din Ungaria. Totodată, vor avea loc și degustări de vin sau bere artizanală din Ungaria.

Asociația Bastion a mai pregătit în Piața Libertății târgul meșteșugarilor și mai multe concerte susținute de trupe și soliști din Ungaria în Piața Victoriei din centrul Timișoarei.

Reglementări epidemiologice

Asociația Bastion a explicat că, în calitate de organizatori ai Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, va pune la dispoziția cât mai multor participanți experiența inconfundabilă a manifestării, într-un cadru cât mai sigur posibil, în strictă conformitate cu reglementările epidemiologice în vigoare.

Conform normelor valabile și cunoscute în prezent, participarea la programele din diversele locații ale Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara este posibilă în următoarele condiții:

 1. Pentru a participa la evenimentele de la scena mare din Piața Operei și la toate programele organizate în interior, toți participanții cu vârsta peste 16 ani trebuie să dețină unul dintre următoarele:
 2. Certificat de vaccinare care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă
 3. Test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore
 4. Test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore
 5. Certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte
 6. Târgul de meșteșuguri și gastronomie, precum și programele organizate în jurul acestora sunt deschise tuturor fără certificat de vaccinare sau test negativ pentru coronavirus.
 7. Persoanele cu un certificat de vaccinare valid vor primi o brățară, pe care o pot folosi pentru a intra liber în locațiile desemnate programelor Zilelor Culturale Maghiare. Brățările, valabile pe întreaga durată a seriei de evenimente, pot fi solicitate de către participanți la intrarea în Piața Operei și la Cortul Info.
 8. Organizatorii recomandă participanților să solicite brățara la Cortul Info, pentru a evita aglomerația.

”Atragem atenția și asupra faptului că brățările asigură libera circulație în locațiile programului Zilelor Culturale Maghiare. Cu toate acestea, autoritățile competente pot verifica certificatul de vaccinare în continuare , așa că, vă rugăm să aveți certificatul mereu la voi, pe suport de hârtie sau în format digital”, atenționează organizatorii.

 1. Toți cei care nu dețin un certificat de vaccinare valabil, trebuie să prezinte la intrare unul dintre documentele indicate mai sus (rezultatul testului negativ sau certificatul de recuperare).
 2. Participarea la punctele programului este precedată de măsurarea febrei și dezinfectarea mâinilor.
 3. În locațiile evenimentelor de interior și de exterior, participarea este condiționată de purtarea unei măști de protecție.

”Îi rugăm pe dragii noștri participanți să dea dovadă de răbdare și de înțelegere. Diferitele reglementări și măsuri de precauție au fost stabilite pentru siguranță și pentru protejarea sănătății în mod reciproc, în conformitate cu prevederile legale”, mai spun organizatorii.

Cu prilejul Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara, împreună cu autoritatea competentă, a a fost organizat la fața locului un punct de vaccinare pentru a gestiona epidemia în mod responsabil. Toți cei care se vaccinează la fața locului, în timpul evenimentului, vor primi un test rapid antigen gratuit, care le va permite să participe la evenimentele ulterioare fără restricții.

 

Comentarii

comentarii