Acasă Cultura Zilele Poeziei la Cărturești se deschid în Timișoara, cu lansarea volumului de...

Zilele Poeziei la Cărturești se deschid în Timișoara, cu lansarea volumului de poezie „Învederatul”, de Robert Șerban

DISTRIBUIȚI

Mini-festivalul Zilele Poeziei la Cărturești se va deschide în Timișoara cu lansarea volumului de poezie „Învederatul”, de Robert Șerban, vineri, 17 martie, de la ora 18, în librăria Cărturești din Piața Victoriei.

Alături de autor va vorbi scriitorul și jurnalistul Marcel Tolcea.

Volumul a apărut în 2022, la Editura Cartier. Acesta reprezintă o antologie de poeme din toate cărțile de poezie publicate din 1994 (de când Robert Șerban a debutat), până în momentul prezent.

„Robert Şerban, poet revendicat de generaţia milenaristă a liricii autohtone, deşi, mai degrabă, produs al anilor ’90, îşi dovedeşte pe deplin maturitatea, adăugând cu fiecare volum publicat substanţă şi emoţie într-o paradigmă poetică tot mai concentrată şi mai verosimilă.

Poemul şi poetul – mărci înregistrate Robert Şerban – compun o ecuaţie lirică în echilibru stabil, cu variabile şi invariabile șarmante, vitale, spectaculos şi suav revigorante, articulând, pare-se, o poveste fără sfârşit”, scrie Ioana Cistelecan.

Zilele Poeziei la Cărturești se află anul acesta la a treia ediție și se desfășoară, în perioada 16 – 21 martie, în câteva librării Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Chișinău.

Evenimentele aduc în prim plan poezia contemporană, traducerea de poezie, noile direcții tematice în poezie, precum și intersecțiile dintre poezie și alte arte. Ele se adresează cititorilor de poezie de pretutindeni, dar și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invităm alături de noi, pentru a o descoperi.

 

Comentarii

comentarii