Acasă Eveniment Zilele Reşiţei – într-o locație în premieră

Zilele Reşiţei – într-o locație în premieră

544
DISTRIBUIȚI

zilele resiteiMii de reșițeni au băut bere, au mâncat mici și alte produse la grătar, s-au plimbat și au ascultat, timp de trei zile, muzică
     
Autoritățile reșițene au închis o parte din bulevardul de la ieșirea spre Timișoara, organizând aici, în premieră, Zilele Reșiței – Ruga Bănățeană, cu ocazia prăznuirii Sfinților Petru și Pavel, patronii spirituali ai orașului.

Timp de trei zile, reșițenii au putut astfel să facă promenadă, să guste din bunătățile comercianților, dar să și participe la o serie de concerte de muzică populară, ușoară sau pop. Nume mari din toate aceste genuri au poposit în acest week-end la Reșița, încântându-i pe cei care s-au distrat astfel de ziua ziua resiteiorașului lor. Parada portului popular a dat startul distracţiei, iar pe scena special amenajată în zona Câlnic au evoluat artişti de muzică populară şi ansambluri folclorice talentate din mai multe zone ale ţării, dar şi din străinătate. S-au aflat aici Andreea Stoicănescu, Maria Milu, Adriana Curtu, Dumitru Stoicănescu, Carmen Popovici Dumbravă, Daniela Dudaş, Emilia Dorobanţu, Alexandru Brădăţan, Rosalim Daniel şi Alina Bicu. Au mai evoluat ansamblurile „Bârzava”, „Enzian”, ,,Karasevska Zora”, „Vlastimir Pavlovici Tarevac”, „Lugojana”, „Timişul” dar și ,,Cindrelul – Junii Sibiului.     A doua zi a fost rândul rock-ului, pop-ului, dar și muzicii ușoare de calitate. Au evoluat reșițeanul Cristi Jakab, Trupa Phaser, Fely Donose, una dintre cele mai populare interprete tinere, la acest moment, Antonia, dar și o mare doamnă a cântecului și scenei românești: Stela Enache. Cea de-a treia zi, duminică seara, a fost destinată din nou folclorului, alături de interpreții bănățeni, revelația fiind iubita cântăreață din Serbia, Dragana Mirkovici.

Comentarii

comentarii