Acasă Actualitate Zilele Universității de Medicină din Timișoara. Rectorul Octavian Crețu: ”UMFT, un brand...

Zilele Universității de Medicină din Timișoara. Rectorul Octavian Crețu: ”UMFT, un brand pentru vestul țării…!”

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, una dintre cele șase Universități de Medicină și Farmacie tradiționale din România, organizează, în perioada 13 – 15 octombrie, Zilele Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Zilele UMFT.

În preambulul Zilelor UMFT a avut loc Deschiderea festivă a anului universitar 2022 – 2023, marți, 4 octombrie, la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara.

La manifestare au fost invitate oficialități, diverse personalități ale vieții sociale din Timișoara, precum și reprezentanți ai cadrelor universitare și studenți.

Imediat după Deschiderea Anului Universitar, de la ora 19:00, a avut loc concertul simfonic extraordinar al Orchestrei Medicilor ,,Dr. Ermil Nichifor’’ în colaborare cu Opera Română din Timișoara.

Ediția 2022 a Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara se desfășoară sub conceptul ,,Universitate pentru Comunitate!”.

„Universitatea de Medicină și Farmacie reprezintă un pilon al Timișoarei, un brand pentru vestul țării, locul unde se formează viitori medici și farmaciști ai sistemului național de sănătate. Am considerat că este momentul ca Universitatea să mai facă un pas în evoluția sa, prin deschiderea către societate, deoarece noi pregătim viitori profesioniști în domeniul sănătății pentru comunitate. Studenții de astăzi pe care noi îi formăm, viitori medici și farmaciști de mâine, trebuie să reprezinte adevărate repere în comunitatea în care profesează, dar și pentru întreaga societate. De aceea am considerat că cel mai potrivit slogan pentru ediția din 2022 este Universitate pentru Comunitate”, a declarat prof. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara.                                                                                                           

Pe parcursul celor 3 zile de eveniment (13 – 15 octombrie) vor fi organizate sesiuni științifice tip prezentări orale, postere, sesiuni tip ,,state of the art”.

Evenimentul științific Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” are loc în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, unde sunt așteptați atât medici, cât și studenți ai instituției.

Pe lângă partea științifică, o componentă importantă a ediției 2022 a Zilelor UMFT o reprezintă dimensiunea socială a proiectului.

„Sunt bucuros că pot contribui la impactul social pe care zilele Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara le vor avea anul acesta în judetul Timiș, în zona de vest a țării, dar, sunt convins, și cu rezonanțe la nivelul societății de ansamblu. Pe lângă partea științifică, în preambulul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara am dezvoltat un program complex prin care am dorit să aducem și să îmbinăm armonios medicina, arta, cultura – pentru un mesaj cât mai puternic la nivelul societății în ansamblu. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” este pentru comunitate, noi suntem parte a comunității”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara.

Mesajul prefectului Mihai Ritivoiu: ”Există în lumea occidentală o teorie cum că acelaşi simbol chinezesc este folosit atât pentru cuvântul “criză”, cât şi pentru “oportunitate”. În orice criză putem găsi şi o oportunitate, de unde şi o serie întreagă de discursuri politice, strategii economice şi teorii auto-dezvoltare personală.

Simbolul chinezesc nu e acelaşi, dar asta nu strică farmecul construcţiei. Putem facem o poveste între cele două, orice criză te forţează să îţi reevaluezi poziţia, resursele, vulnerabilităţile. Iar în această lumină, criza pandemiei, unde medicii au fost eroii învingători, a arătat în ce măsură copleşitoare depindem de lumea medicală. Principala consecinţă este creşterea importanţei de care sistemul medical şi de cercetare se bucură, peste tot în lume.

Personal, mă bucur să fac parte dintr-o generație de politicieni care a recunoscut importanţa medicilor şi le-a oferit condiţii de salarizare decente cu câţiva ani înainte de această criză. Sper să vă putem oferi şi infrastructura de care aveţi nevoie pentru a performa”.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” a fost înființată la data de 30 decembrie 1944, ca urmare a semnării Decretului nr. 660 de către regele Mihai I

În 2011, universitatea a fost clasificată de Ministerul Educației în categoria universităților de educație și cercetare științifică

Universitatea este membră a Alianței Universitare G6-UMF și parte a Alianței Timișoara Universitară.

Comentarii

comentarii