Acasă Actualitate Ziua armatei române 2020, la Timișoara! ÎPSS Ioan a binecuvântat tricolorul

Ziua armatei române 2020, la Timișoara! ÎPSS Ioan a binecuvântat tricolorul

970
DISTRIBUIȚI

Până în 25 octombrie 2020, în contextul condițiilor impuse de pandemie, la Timișoara au debutat o serie de activități dedicate zilei Armatei Române.  

În acest sens, la Monumentul Ostașului Român, a avut loc ceremonia depunerii de coroane întru cinstirea memoriei ostașilor români care și-au  jertfit viața pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării și reîntregirea neamului.  

Apoi, cadrele militare s-au deplasat pe explanada catedralei mitropolitane, unde au fost întâmpinate de ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului. Părintele mitropolit  a binecuvântat tricolorul și pe toți ofițerii și soldații Brigăzii 18 Infanterie „Banat”. Slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc a fost oficiată apoi  de către preoții și diaconii catedralei mitropolitane.   

Tricolorul românesc va fi purtat, în zilele următoare, prin județele din vestul României urmând ca duminică, 25 octombrie, să ajungă la Monumentul ostașului român de la Carei, județul Satu Mare.

În această localitate de la granița de vest a României vor fi comemorați martirii, eroii și soldații români căzuți pe câmpurile de luptă. Pe monumentul de la Carei este gravat de altfel următorul text: „Glorie ostașilor armatei române, căzuți în luptele pentru eliberarea patriei”.  

În fiecare an, la 25 octombrie, în baza Decretului nr. 381 din 1 octombrie 1959, se sărbătorește Ziua Armatei Române. La această dată se aniversează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă, din 25 octombrie 1944.

Comentarii

comentarii