Acasă Cultura Ziua Brâncuși, la Timișoara și la Seghedin Ungaria

Ziua Brâncuși, la Timișoara și la Seghedin Ungaria

DISTRIBUIȚI

Celebrăm, duminică 19 februarie, nașterea lui Constantin Brâncuși, artistul care a definit o nouă viziune în sculptura contemporană românească și franceză.

Cu acest prilej, rectorul Universității de Vest Timișoara, a avut următorul mesaj: “Printr-o artă abstractă și totuși perfect vie, sensul pe care Brâncuși l-a dat existenței umane și pe care l-a oferit semenilor săi, pentru totdeauna, e legat de sursele vieții. Brâncuși ne spune că iubirea poate fi văzută în fuziunea celor doi, până acolo unde se reface unitatea originală a vieții. Mulțumim, Constantin Brâncuși!”

În weekend-ul de deschidere a anului Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană, intre 17 – 19 februarie 2023, orele 13:00-14:00, în fața bustului lui Brâncuși, va avea loc expoziția de o oră , un joc neconvențional, lângă Facultatea de Arte a UVT, str. Oituz (foto).

În 17 și 18 februarie, între orele 14:00-19:00, arhitectul M. C Donici a redeschis, în Galeria Subterană a Casei Artelor, de pe str. A.Pacha nr. 8, expoziția TOTALITATEA FORMELOR și a organizat și tururi ghidate. Etnosculpturile sale au “plecat” către Ungaria unde, în 19 și 20 februarie, se deschide expoziția Înainte de Brâncuși,  la Institutul Cultural Budapesta, care celebrează astfel Ziua Brâncuși și debutul programului Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană, pe care îl promovează astfel pentru publicul budapestan. În 24 martie, expoziția Înainte de Brâncuși va fi itinerantă la ICR Seghedin.

 

Comentarii

comentarii