Acasă Actualitate Ziua câmpului 2020 are loc online și fără fermieri, la SCDA Lovrin

Ziua câmpului 2020 are loc online și fără fermieri, la SCDA Lovrin

1249
DISTRIBUIȚI

Joi 4 iunie, va avea loc a cincea ediție a manifestării agricole Ziua câmpului 2020, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă (SCDA) Lovrin, Timiș, începând cu ora 10.00, dar fără fermieri.

Evenimentul se desfășoară în colaborare cu mai multe companii multinaționale de inputuri și va fi transmis online, pe pagina facebook a SCDA Lovrin.

”Vor participa expozanții care își vor expune oferta de produse pe care le are la noi în câmp și presa agricolă. Cu acest prilej, va avea loc vizitarea loturilor experimentale și vom face o prezentare a noutăților din acest an.

Vrem să facem din eveniment o tradiție, de aceea am vrut să îl susținem și în acest an, deși încă mai există pandemia de coronavirus. De aceea nu i-am adus pe fermieri în câmp să nu îi punem într-o situația de risc”, a explicat conf. univ. dr. Marinel Horablaga, directorul SCDA Lovrin.

În campania agricolă 2019-2020, la Lovrin sunt semănate 650 de hectare de grâu, 300 ha de floarea soarelui, peste 100 de hectare de ovăz de toamnă, 100 de ha de orz, 600 de ha de porumb, dar și lucernă, loliu, cânepă, rapiță, mazăre de primăvară și hrișcă.

Comentarii

comentarii