Acasă Actualitate Ziua Cooperării Europene va fi sărbătorită la Zrenjanin

Ziua Cooperării Europene va fi sărbătorită la Zrenjanin

DISTRIBUIȚI

În luna septembrie, în mod tradițional, sărbătorim Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne și externe ale Uniunii Europene. Dacă în anii precedenți am avut onoarea să aducem acest eveniment festiv atât în România: Timișoara, Reșița, Dr.Tr. Severin, Oravița cât și în Serbia: Vârșeț, Veliko Gradiste și Kikinda, anul acesta comunitățile noastre se vor întâlni la Zrenjanin.

”Vineri, 20 septembrie 2019 de la ora 17:30 ora locală, în Zrenjanin, Serbia, ne vom întâlni în Centrul Cultural Zrenjanin, str. Narodne omladine nr. 1 și împreună vom avea ocazia să descoperim filme documentare interesante din România și Serbia. De la ora 18.00, reprezentând România, va fi proiectat  documentarul Chuck Norris vs. Comunism (2015), regizat de Ilinca Călugăreanu iar de la 20.00, documentarul Nana (2018), în regia lui Miladin Colakovic. Ni se va alătura Irina Margareta Nistor (România), unul dintre personajele principale ale documentarului românesc, care va fi disponibilă în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri pentru a vorbi despre experiențele sale. Acesta este un eveniment cu intrare gratuită!

Începând cu ora 17:30, vom proiecta în holul Centrului Cultural Zrenjanin filme generate în cadrul proiectelor finanțate în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia”, spune Anca Lolescu, director executiv BRCT Timișoara.

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare care are loc în țările Uniunii Europene și în țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunitățile locale din zonele de frontieră într-un mod unic.

Ziua Cooperării Europene este organizată în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de către Secretariatul Comun al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara în parteneriat cu Autoritatea de Management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România) și Autoritatea Națională (Ministerul Integrării Europene din Serbia), cu sprijinul Centrului Cultural Zrenjanin și al Municipalității Zrenjanin.

Mai multe detalii despre eveniment la nivel european pot fi accesate prin http://www.ecday.eu/ . Mai multe informații despre Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia pot fi accesate prin www.romania-serbia.net

Comentarii

comentarii