Acasă Cultura Ziua culturii naționale 2021 în Caraș Severin

Ziua culturii naționale 2021 în Caraș Severin

1126
DISTRIBUIȚI

Vineri, 15 ianuarie, de Ziua culturii naționale 2021 și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național al românilor, Mihai Eminescu, sala de expoziție a colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului din Caraș Severin va găzdui evenimentul „Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș”.

Evenimentul va debuta cu prezentarea expoziției „Limba română în patrimoniul cultural bisericesc”,  urmată de o dublă lansare de carte. Una dintre cărțile lansate va fi albumul Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, sub penița părintelui arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Eparhiei Banatului de Munte,  urmată de Cartea-album „Caransebeș: Viziuni – Karansebesch: Visionen”, ai cărei autori sunt scriitorul Gheorghe Jurma și președintele Forumului Democratic al Germanilor şi al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Erwin Josef Țigla.

Manifestarea culturală se va încheia cu un recital muzical pe versurile poetului național Mihai Eminescu, ca un omagiu adus la 171 de la nașterea Luceafărului poeziei românești.

„Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș” urmărește să stârnească setea de cultură a privitorului și cititorului, purtându-l, de Ziua Națională a Culturii,  într-o călătorie de cunoaștere a patrimoniului cultural din Caransebeș, loc în care cultura a fost la loc de cinste pentru toate păturile sociale ale orașului dinaintea Marii Uniri și sub cupola căreia oamenii de cultură ai locului s-au unit în vederea realizării marelui deziderat al poporului român”, a transmis Episcopia Caransebeș.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” și a Episcopiei Caransebeșului.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile prevăzute de legislație, respectându-se toate măsurile de igienă și distanțare fizică.

 

 

Comentarii

comentarii