Acasă Actualitate Ziua Drapelului Național al României sărbătorită, în centrul Timișoarei. Programul 

Ziua Drapelului Național al României sărbătorită, în centrul Timișoarei. Programul 

DISTRIBUIȚI

La Timișoara, se va sărbători Ziua Drapelului Național al României, printr-un ceremonial militar și religios, în data de 26 iunie, de la ora 12.00, în fața Catedralei Mitropolitane din centrul orașului.

De fapt, activitățile demarează marți 25 iunie, la ora 18.00, când are loc coborârea drapelului naţional de pe catargul din fața catedralei concomitent cu semnalul ,,Stingerea”.

Apoi va fi introdus drapelul naţional (nou) al României în  Catedrala Mitropolitană Timişoara.

A doua zi, miercuri, 26 iunie, la ora11.40, se va ține slujba de sfinţire a Drapelului Naţional al României.

De la ora 12, va avea loc prezentarea onorului şi a raportului, salutarea drapelului de luptă şi a detaşamentului de onoare și ocuparea locului în dispozitiv de către persoana oficială.

alocuțiunile oficialităților.

La ora 12.10, va avea loc primirea Drapelului României ce urmează a fi înălţat pe catarg, apoi binecuvântarea Drapelului  României și sărutarea Drapelului României de către reprezentanții autorităților, armatei și bisericii.

La 12.30, va fi înălţat Drapelului  României concomitent cu intonarea Imnului Național instrumental şi vocal. În final se va desfășura  defilarea detașamentului de onoare.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Introducerea celor trei culori – roşu, galben şi albastru – pe drapelul românilor s-a înfăptuit la 14 octombrie 1834, cu aprobarea Înaltei Porţi, de către Alexandru Dimitrie Ghica, domnitorul Ţării Româneşti.

 

 

Comentarii

comentarii