Acasă Actualitate Ziua Drepturilor Copilului 2020, la Timișoara. Mesajul DGASPC Timiș

Ziua Drepturilor Copilului 2020, la Timișoara. Mesajul DGASPC Timiș

476
DISTRIBUIȚI

Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor, în 1959, şi Convenţia Drepturilor Copiilor în 1989.

Drepturile copilului se regăsesc într-o serie de documente internaţionale care definesc drepturile şi principiile dezvoltării normale a unui copil.

În România, drepturile copilului fac obiectul Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului,  în concordanţă cu convenţiile internaţionale în domeniu, la care România este parte.

Dacă, în fiecare an, DGASPC Timiș organiza diferite manifestări menite a marca Ziua Drepturilor Copilului, cea mai cunoscută fiind competiția sportivă “Ştiu că pot!”, destinată copiilor cu nevoi speciale din țară și chiar de peste hotare, anul acesta, dat fiind contextul pandemic național și internațional, s-a renunțat la orice manifestări, siguranța copiilor și dreptul lor la sănătate fiind prioritare.

”Așadar, în acest an, promovăm mai intens dreptul copilului de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate pe care o poate atinge. În acest sens, facem, din nou, apel la toți adulții și toți copiii să respecte toate normele și măsurile de siguranță stabilite prin lege, sănătatea fiind bunul cel mai de preț”, anunță DGASPC Timiș.

Comentarii

comentarii