Acasă Actualitate Ziua Eroilor 2021 sau comemorarea martirilor din Banat, la Crucea – monument,...

Ziua Eroilor 2021 sau comemorarea martirilor din Banat, la Crucea – monument, în Caraș Severin

152
DISTRIBUIȚI

Șirul manifestărilor din cea de-a 14-a ediție a programului „Zilele credinței și culturii” în Episcopia Caransebeșului se va încheia cu comemorarea eroilor bănățeni, la Ziua Eroilor, în 10 iunie 2021.

Preotul Claudiu Românu a explicat că aceasta este o zi pe care o celebrăm odată cu una dintre cele mai importante sărbători creștine, Înălțarea Domnului, care ne oferă prilejul de a ne reaminti, cu profundă recunoștință, de toți cei care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre, eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Așadar, în semn de respect și gratitudine pentru eroii patriei noastre și a apărătorilor ortodoxiei, bănățenii sunt invitați joi, 10 iunie, la Crucea-monument de la Domașnea. Evenimentul va începe la ora 17, cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.30, de către preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei de pomenire, se vor depune coroane din partea instituțiilor și oficialităților prezente. Această manifestarea va fi încununat cu defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și cu un recital de cântece patriotice al Fanfarei militare.

Crucea-monument de la Domașnea reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist.Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.

 

Comentarii

comentarii