Acasă Sport Ziua Europeană a Sportului Școlar 2020, la Școala nr. 2 Timișoara

Ziua Europeană a Sportului Școlar 2020, la Școala nr. 2 Timișoara

6764
DISTRIBUIȚI

Sub sloganul BeActive, Ziua Europeană a Sportului Școlar a implicat în acest an peste 3 milioane de elevi europeni din 9000 de școli și grădinițe.

Federația Română Sportul pentru Toți, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus+, a dezvoltat și în România acțiunea Ziua Europeană a Sportului Școlar – acțiune care se desfășoară în ultima zi de vineri din luna septembrie, fiind parte a conceptului BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2020.

Anul 2020 este un an deosebit și în ceea ce privește marcarea acestei zile importante în promovarea mișcării la nivelul tuturor școlilor. Din cauza situației sanitare și pentru a putea fi respectate toate reglemăntările privind distanțarea fizică, în acest an activitățile s-au desfășurat în săptămâna 21-25 septembrie

Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, împreună cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 29 Timișoara, structură a școlii, a marcat Ziua Europeană a Sportului Școlar: elevii și preșcolarii din toate cele trei locații ale unității școlare au celebrat această zi, în 2020, prin mișcare și voie bună.

Cei mai mici preșcolari și-au făcut programul de jocuri de mișcare, iar colegii lor din ciclul primar și ciclul gimnazial au participat la trasee aplicative care le-au solicitat abilitățile motrice.

Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european, chiar și în situația de pandemie. Anul acesta, pe lângă activitățile sportive există și o secțiune legată de Sănătatea mintală a copiilor, venind ca o completare a recomandării privind o viață activă, a explicat coordonatoarea ciclului gimnazial din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 Timișoara, profesor educație fizică și sport Daniela Brînzei, și coordonatoarele ciclului preșcolar Grădinița cu Program Prelungit nr. 29 Timișoara: profesor pentru învățământul preșcolar Diana Stein și Dochia Hrebenaci.

Comentarii

comentarii