Acasă Actualitate Ziua Imnului, sărbătorită și anul acesta la Timișoara

Ziua Imnului, sărbătorită și anul acesta la Timișoara

1168
DISTRIBUIȚI

Pe 29 iulie, în fiecare an se serbează Ziua Imnului Național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Poezia publicată în 1848 de Andrei Mureșanu în numărul 25 din 21 iunie 1848 al revistei „Foaie pentru minte, inimă și literatură” a fost adoptată ca imn oficial al României după 1989. Cel care a compus melodia imnului este considerat, în mod oficial, Anton Pann.

Și în 2019, la Timișoara, imnul a fost omagiat printr-o festivitate cu caracter religios și militar, în fața Palatului Admnistrativ. Au fost prezenți subprefectul Daniel Cristian Franțescu și locţiitorul comandantului Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, colonel Laurenţiu Smarandache, care, la începutul festivității, au primit onorurile trupelor din brigada celui de-al doilea, echipajelor de jandarmi de la IJJ Timiș și persoanelor cu funcții speciale din admnistrația penitenciarului Timișoara.

Festivitatea a început cu o scurtă slujbă de binecuvântare a poporului român, pentru ca, mai apoi, subprefectul să țină un discurs referitor la imnul României. Acesta a amintit de mesajul de patriotism dat de „Deșteaptă-te române!”, lucru care, după cum a spus Franțescu, merită sărbătorit în fiecare an. Împreună cu drapelul și stema, a spus prefectul, imnul transmite valorile naționale, iar, ca toate țările europene, și România omagiază aceste simboluri.

În continuare festivității, a urmat intonarea imnului, continuat cu un  scurt concert al fanfarei militare a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, care, pe urmă, a acompaniat interpretele Cristina Teodora Stanciu și Grațiela Vișineanu. Acestea au cântat „Noi suntem români” și, respectiv, „Așa-i românul”. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea trupelor prezente prin fața Palatului Administrativ.

Comentarii

comentarii