Acasă Eveniment Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân: „Fii om cu animalele!”

Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân: „Fii om cu animalele!”

DISTRIBUIȚI

„Fii om cu animalele” – este îndemnul Vier Pfoten pentru toţi cei pe care suferinţa, indiferent de specie, nu-i lasă nepăsători. Animalele străzii fac parte din viaţa noastră şi e nevoie să ne asumăm convieţuirea alături de ele.

„De Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan invitam cetatenii si autoritatile sa arate compasiune, sa aiba Initiativa si sa treaca la actiune pentru a face viata mai buna pentru animale si, implicit, pentru noi toti. Situatia dificila in care traiesc cainii si pisicile fara stapan poate fi rezolvata numai prin implicarea intregii comunitati”, transmit reprezentanții Vier Pfoten.

De 12 ani, VIER PFOTEN Romania depune eforturi pentru a reduce numarul animalelor aflate in dificultate. Campaniile sustinute de sterilizare, in cursul carora peste 85.000 de caini si pisici au primit inclusiv tratament medical si au fost inregistrate, au ca scop evitarea perpetuarii suferintelor si problemelor create de inmultirea necontrolata a animalelor. In viziunea VIER PFOTEN, sterilizarea este singura metoda umana si eficienta de gestionare a animalelor fara stapan. In prezent, echipele de medici si specialisti ai VIER PFOTEN Romania desfasoara trei mari proiecte de sterilizare si tratament al animalelor fara stapan: in sectorul 6 al Capitalei, in Ucraina si in Lituania.

Cu aceasta ocazie, VIER PFOTEN adreseaza un nou apel autoritatilor din Romania, cerandu-le o implicare activa si concreta pentru rezolvarea situatiei. „Organizatiile pentru protectia animalelor nu-si pot asuma singure aceasta sarcina uriasa. E nevoie de implicarea tuturor, de la simplul cetatean si pana la cei mai inalti factori de decizie. Autoritatile nu mai pot ignora faptul ca strazile Romaniei sunt pline de animale in dificultate. Trebuie sa actioneze, pentru a evita producerea de noi incidente nefericite, care declanseaza prigoana impotriva unor animale nevinovate”, a declarat Anca Tomescu, coordonatul programului „Animale fara stapan” al VIER PFOTEN.

De Ziua Animalelor fara Stapan, VIER PFOTEN sustine la o scoala din Bucuresti o demonstratie de dresaj cu fosti caini comunitari, antrenati de VIER PFOTEN pentru un program de terapie pentru copiii cu dizabilitati. Incepand cu ora 15.00, Mulan, Tibi si Tuca vor demonstra copiilor de la scoala 98 – „Avram Iancu” din Berceni ca animalele fara stapan sunt la fel de frumoase si inteligente precum animalele de rasa.

Tot astazi, VIER PFOTEN Romania ii invita pe toti cei care au salvat si/sau adoptat un animal fara stapan sa posteze o fotografie cu prietenul lor necuvantator pe pagina de Facebook a organizatiei https://www.facebook.com/VIERPFOTEN.Romania.

Comentarii

comentarii