Acasă Cultura Ziua Internaţională a Copiilor, pentru prichindeii străzii, la Timişoara

Ziua Internaţională a Copiilor, pentru prichindeii străzii, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

1 iunie copiii strazii timisoaraAsociația Pelicula Culturală Timişoara și aRtelierul de idei vor organiza marți, 3 iunie, de la 14.00 un atelier de pictură pe pânză, despre copilărie, pentru 50 de copii de la Centrul de tranzit pentru minori „Sfântul Nicolae” Timişoara.

„Cu toţii i-am văzut şi îi ştim: sunt murdari, înfometaţi, înfriguraţi, lipsiţi de grija părintească. Rătăcesc prin gări, pieţe, locuri aglomerate şi dorm prin canale. Sunt cunoscuţi sub denumirea generică – copiii străzii. Ai cui? Ai străzii. Atât apartenenţa, cât şi eticheta dată acestor copii este nedreaptă! Pentru ei s-a deschis în decembrie 1996 Centrul de tranzit pentru minori Sf. Nicolae, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Timişoara. Materialele folosite sunt pensule, pânze de pictură, culori acrilice și tempera, blocuri de desen, care au fost strânse la ultima proiecție de film a Asociației Pelicula Culturală, de la Galeria Calpe. Mulțumim tuturor spectatorilor de la proiecția din luna aprilie care au făcut posibilă această acțiune!” a declarat Nicoleta Ciocov, fondatorul Peliculei Culturale.

Atelierul va fi coordonat de echipa creativă de la aRtelierul de idei, care se adresează copiilor și își propune stimularea creativităţii şi inteligenţei, dezvoltarea manualităţii, încurajarea comunicării şi a jocului în echipă, pentru o exprimare liberă şi pentru a porni în viaţă cu încredere.

Comentarii

comentarii