Acasă Actualitate Ziua Internațională a Tineretului sărbătorită la Timișoara

Ziua Internațională a Tineretului sărbătorită la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) invită timișorenii să petreacă Ziua Internațională a Tineretului într-un mediu incluziv, în conexiune cu diferitele comunități din oraș.

Pe 11 și 12 august, fundația, alături de voluntarii și partenerii săi organizează în Parcul Central din Timișoara o serie de ateliere artistice, educaționale și experimentale, dedicate conștientizării dificultăților cu care se confruntă persoanele în situație de risc și cu dizabilități și menite să dezvolte grija față de cei din jur și de mediu, solidaritatea și dialogul intergenerațional și intercultural.

Fiecare dintre cele două zile se încheie cu o serie de concerte, acestea fiind prietenoase cu persoanele cu dizabilități motorii, cel din seara de 11 august fiind tradus în limbajul mimico-gestual. Întreg evenimentul este accesibil pentru persoanele cu deficiențe de vedere, asigurându-le, la nevoie, voluntari însoțitori.

Program

17.00-19.00: ateliere interactive: artă, beatboxing, lucru manual, limba semnelor române, spectacol de dansuri rome, escape box, activități de educație pentru incluziune socială și pentru sustenabilitate, stand perspective Timișoara 2023 for all, teatru senzorial, oportunități de participare a tinerilor.

20.00-22.00 Concerte: 

Cristina Lupu, Dincolo de ziduri, Ana Coman (11 august)

MCs United, Faust, Argatu’ (12 august)

19.00-22.00 Silent party:

Maică-ta, No’ DJ, George Allen (11 august)

Dalla, DJ Zoleevee, Mini Zucchini (12 august)

De Ziua Internațională a Tineretului, tinerii contribuie la organizarea unui eveniment ce unește comunități. Toate activitățile din cadrul evenimentului au acces gratuit.

„Watch out, Reach out!” este implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și se bucură de sprijinul tinerilor voluntari locali și internaționali din 21 de țări europene și non-europene, găzduiți la Timișoara prin programul Corpul European de Solidaritate.

Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și are ca parteneri principali: Asociația Culturală EMBARGO, Check Out, Universitatea de Vest din Timișoara, Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Asociația Culturală a Seniorilor din Timișoara, Teatrul Senzorial, Asociația Culturală Kabaitan, Asociația Elevilor din Timiș, Asociația Națională a Surzilor din România – filiala Timișoara, Asociația Ceva de Spus, Asociația Handicapaților Locomotor, ADID Timiș și Escape Games Arena.

Parteneri media: Radio Guerilla și Iulius Town.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei.

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă. Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene.

Comentarii

comentarii