Acasă Actualitate Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, la Timișoara

Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș se alătură campaniei naționale militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții.

Astfel, specialiștii CPECA Timiș vor fi prezenți în această perioadă în comunitate, desfășurând la nivel local activități de prevenire a consumului de droguri și de consiliere psihologică, la cele mai importante evenimente, concerte, întruniri tematice sau în zonele de agrement din Timișoara și din județ.

De asemenea, în colaborare cu Penitenciarul Timișoara și Centrul Educativ Buziaș, au fost organizate grupuri suport pentru beneficiarii serviciilor de asistență integrată din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, precum și sesiuni de informare pentru minorii și tinerii care au trecut prin etapa de consum și care sunt în prezent în stare privativă de liberate ca urmare a unor infracțiuni asociate consumului de droguri.

Pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de droguri, Centrului de Prevenire, Evaluare  și Consiliere Antidrog Timiș derulează gratuit, programul de consiliere psihologică SAFE SPACE.

Pentru marcarea Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, duminică, 26 iunie 2022, Agenția Națională Antidrog se alătură campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În fiecare an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an – ”Abordarea provocărilor consumului de droguri în situația crizei de sănătate și umanitare CARE in CRISES” .

 

Comentarii

comentarii