Acasă Eveniment Ziua Mediului, sărbătorită cu fast, la Moşniţa

Ziua Mediului, sărbătorită cu fast, la Moşniţa

DISTRIBUIȚI

Final de săptămână plin pentru elevii şi preşcolarii din Timişoara, Moşniţa Veche şi Moşniţa Nouă. O acţiune simultană dedicată Zilei Mondiale a Mediului a demarat la Şcoala cu clasele I-IV din Moşniţa Veche, Şcoala cu clasele I-VIII din Moşniţa Nouă şi, nu în ultimul rând, la Liceul teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara. Parteneriatul educaţional între cele trei unităţi de învăţământ poartă numele de “Gândeşte verde!”

O săptămână de muncă…
Timp de o săptămână, micuţii elevi, dar şi “grădinarii” de la Grădiniţa PN din Moşniţa Veche, s-au pregătit pentru marea sărbătoare: au vizionat un documentar special pregătit pentru ei despre cum afectează poluarea sănătatea omului şi a celorlalte vieţuitoare, au pregătit postere şi desene, şi-au confecţionat cozoroace verzi şi au contribuit la redactarea unui pliant cu conţinut informativ. Startul acţiunii l-a dat directorul Şcolii cu clasele I-VIII din Moşniţa Nouă, Marinela Laki, care a adresat elevilor claselor a II-a şi a III-a, precum şi grădinarilor, cuvinte de felicitare pentru lucrările realizate şi îndemnul de-a iubi şi respecta şi mai mult natura, pentru a avea o viaţă sănătoasă.
În mod organizat şi “înarmaţi” cu saci de plastic, cu mănuşi şi cu pliante, elevii au strâns hârtiile, flacoanele de plastic şi cutiile găsite pe traseul ales de fiecare clasă în parte, distribuind totodată şi pliante trecătorilor. Grădinarii au umplut curtea şcolii cu desene care de care mai reuşite, sub atenta îndrumare a doamnelor educatoare.

Comentarii

comentarii