Acasă Actualitate Ziua Mondială a Alimentaţiei – combaterea risipei alimentare și Târgul Cluburilor, la...

Ziua Mondială a Alimentaţiei – combaterea risipei alimentare și Târgul Cluburilor, la USV Timișoara

DISTRIBUIȚI

 Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara, în parteneriat cu  Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (A.S.I.A.R) Timişoara, a marcat Ziua Mondială a alimentației, în 16 octombrie, printr-o manifestare cu un mesaj evident de combatere a risipei alimentare. 

Parteneri în proiect au mai fost Societatea Română de Chimie (SChR) – filiala Timişoara, C.C.O.C. – FIA, Excelsior Alumni, Food Safety Student Club, Prospero, Fropin, Fornetti Romania şi Auchan – Timişoara.

Evenimentul s-a numit “Ziua Mondială a Alimentaţiei – combaterea risipei alimentare”. 

Food and Agriculture Organization (FAO) a fixat în fiecare în câte o tematică pentru a atrage atenţia întregii lumi asupra securităţii şi insecurităţii alimentare. Tema de anul acesta este „O alimentație sigură astăzi, pentru un viitor sănătos”. 

Activitățile de „Ziua Mondială a Alimentaţiei – combaterea risipei alimentare”, s-au desfășurat în același timp cu „Târgul Cluburilor – USVT”, organizat de către Universitatea de Știinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara, la care au participat peste 500 de studenţi “BOBOCI”, dar şi studenti de la licență, masteranzi şi doctoranzi.

Facultatea de Inginerie Alimentară, aduce mulțumiri partenerilor – Akademika Market, Agrocampus USVT, Prospero, Monte Banato, Smithfield Foods (Comtim), Auchan, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timişoara, Akademika Banat şi nu în ultimul rând lui Chef Sebastian Paul.

Comentarii

comentarii