Acasă Actualitate Ziua mondială a diabetului zaharat, marcată la Centrul Medical Cristian din Buziaș

Ziua mondială a diabetului zaharat, marcată la Centrul Medical Cristian din Buziaș

DISTRIBUIȚI

Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș a marcat Ziua mondială a diabetului, luni, 14 noiembrie, luminând în albastru clădirea unității și organizând și un cross special.

Până în anul 2006, nu a existat niciun simbol global pentru diabet, dar din 2006 cercul albastru reprezintă simbolul universal al diabetului. Scopul simbolului este de a oferi o identitate comună comunității diabetului din întreaga lume. Aceste are scopul de a susține toate eforturile existente pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la diabet. 2. Inspira activități noi si de a aduce Diabetul în atenția publicului larg. 3. Arăta sprijinul pentru lupta împotriva diabetului zaharat.

Statisticile arată că 12% din populația adultă este dulce, adică are diabet, și tot mai mulți copii.

“Viața noastră se petrece aici și acum, suntem împreună, alegem să sărbătorim viața și să dobândim curajul de a trăi din plin. Vă dorim mulți ani frumoși, să vă bucurați de adevăratele daruri ale vieții și să vă descoperiți și păstrați resursele pentru a ajunge acolo unde își doresc sufletele voastre. Ni s-a alăturat d-na Redac Simona împreună cu CS Phoenix Buziaș Handbal, pentru desfășurarea unui cross în semn de solidaritate. Mulțumim tare mult. A fost o bucurie”, este mesajul Centrului Cristian Șerban din Buziaș.

“Acces la îngrijirea diabetului. Dacă nu acum, atunci când?” este genericul Zilei Mondiale a Diabetului 2022. Scopul unei asemenea zile este de a spori gradul de conştientizare asupra afecţiunii cu care sute de milioane de oameni trăiesc în fiecare zi, dar care nu au acces la educaţie, îngrijire și monitorizare pe termen lung.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată anual, din 1991, pe data de 14 noiembrie, ca răspuns la preocupările tot mai majore cu privire la progresarea amenințării pentru sănătate pe care o are diabetul zaharat.

Aproximativ 537 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu diabet zaharat, iar numărul este de așteptat să crească până la 783 de milioane în anul 2045, potrivit Federației Internaționale de Diabet. Pentru marea majoritate, elementele fundamentale ale managementului zilnic al diabetului nu sunt încă accesibile.

Mai mult, aproape 1 din 2 oameni cu diabet nu sunt conștienți de starea lor, ceea ce duce la nediagnosticarea a peste 200 de milioane de persoane. Aceste cifre ilustrează în mod dramatic de ce tema pentru Ziua Mondială a Diabetului din acest an este din nou actuală și importantă „Accesul la îngrijirea diabetului” și anume „Educați – pentru a proteja ziua de mâine”.

Cetățenii au nevoie de acces la educație, medicamente, tehnologii inovatoare, sprijin și îngrijire pentru a-și gestiona diabetul în fiecare zi, deoarece diabetul are nevoie de atenție constantă și nu ia pauze.

Aprecierea sistemică a glicemiei, tensiunii arteriale și  calcularea  indicelor masei corporale , este o procedură necesară pentru controlul diabetului și pentru monitorizarea riscului de a face diabet zaharat.

Comentarii

comentarii