Acasă Actualitate Ziua Mondială a Mediului 2020, la Timișoara. Mesajul Gărzii de Mediu Timiș

Ziua Mondială a Mediului 2020, la Timișoara. Mesajul Gărzii de Mediu Timiș

1400
DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului este marcată în fiecare an, se înscrie în efortul comun de a promova dezvoltarea durabilă a orașelor și reprezintă un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural pe care îl avem pentru a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. 

Cu acest prilej, Alina Călușeru, comisarul șef al Gărzii de Mediu -Comisariatul Județean Timiș, a transmis următorul mesaj:

”Ziua mondială a mediului 2020 o sărbătorim într-un mod inedit  – în distanțare socială, dar cu aceeași grijă pentru protecția naturii. Noi, prin activitatea noastră, dorim să atragem atenția persoanelor fizice și juridice să protejeze natura, pentru a beneficia de un mediu curat și sănătos atât noi, cât și generațiile viitoare.

Rezultatele pozitive vor depinde de efortul pe care îl depune fiecare dintre noi.

Dorim să atragem atenția că persoanele fizice și juridice pot să își gestioneze deșeurile legal și conform normelor în vigoare, fără să facă mari eforturi, dar cu grijă pentru mediu.

Gunoaiele trebuie depuse în containerele speciale și predate operatorilor economici autorizați, să nu fie abandonate în locuri nepermise și să nu fie incendiate, fiindcă observăm cu toții că o mare poluare provine de aici.

Trebuie să avem grijă de ce avem, să conservăm natura sub toate aspectele ei şi mai ales să facem în aşa fel, încât generaţiile viitoare să conştientizeze importanţa unui mediu de viaţă sănătos.

În acest demers este nevoie de efortul tuturor, atât al instituţiilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, al administrațiilor locale, cât şi al cetățenilor, al iubitorilor de natură, astfel să putem duce mai departe lupta pentru păstrarea unui mediu cât mai curat”.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește în ziua de 5 iunie şi constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineri, organizațiile nonguvernamentale, inclusiv mass-media, de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu. 

Ziua Mediului este o sărbătoare a tuturor cetaţenilor indiferent de țară, rasă sau de altă natură. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atenţia populaţiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national şi regional.

Astfel, se reamintește anual omenirii cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grija pentru patrimoniul natural.

Comentarii

comentarii